Schouwburg Lochem lijkt gevraagde subsidiebedrag binnen te halen

0
Schouwburg Lochem (archieffoto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Het lijkt er sterk op dat de Schouwburg Lochem aanstaande maandag (4/7) opgelucht kan ademhalen. Er tekent zich een meerderheid af voor een amendement van de PvdA dat het college opdraagt de schouwburg de gevraagde 312.000 euro subsidie te geven.

Dat bedrag hoort volgens het schouwburgbestuur bij de ambities die zijn vastgelegd in een nieuwe bedrijfsplan. In voorstel dat het college naar de raad stuurde is daar 19.000 euro op gekort, zodat het bedrag op 293.000 euro zou uitkomen.

Tijdens de discussie van bijna twee weken geleden werd al duidelijk dat PvdA, VVD en D66 zich achter het amendement scharen. Dat zijn 11 zetels. Daar tegenover staan 9 tegenstemmers van GB (5) en CDA (4).

Fractie van GroenLinks is verdeeld

GroenLinks (3 zetels) liet nog niet het achterste van de tong zien en maakte het spannend door een kritisch verhaal van fractielid Tonnie Tekelenburg. Hij heeft desgevraagd aan LochemsNieuws laten weten dat zijn partij verdeeld is. Twee leden zullen zich maandag achter het amendement van de PvdA scharen. De derde is daar tegen.

Dit zou de stemverhouding op 13 voor en 10 tegen brengen. Dit kan hooguit nog veranderen als blijkt dat er ook in andere fracties ‘dissidente’ leden zijn die een minderheidsstandpunt innemen.

Als het wijzigingsvoorstel van de PvdA inderdaad wordt aangenomen kan de schouwburg aan de slag met het nieuwe bedrijfsplan dat onder meer inzet op het genereren van meer inkomsten, het spelen van een verbindende rol in de culturele sector in de gemeente en op cultuureducatie.

De gemeenteraad neemt maandagavond een besluit tijdens de laatste vergadering voor het zomerreces.

Geef je mening via onze poll: