Schoonmaakteam van ‘t Jaar is van Zorgcombinatie Marga Klompé

0

LOCHEM/LAREN – De schoonmakers van de Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé mogen zich Schoonmaakteam van het Jaar 2020 noemen. Dat is donderdag bekend gemaakt door de jury van de Golden Service Awards (GSA) tijdens een digitaal gala. Het team is actief in De Hoge Weide in Lochem en ‘t Talma in Laren.

“De beroepstrots druipt ervan af bij dit team bestaande uit zestien schoonmaaktoppers”, zegt GSA-jurylid Marjolijn Hoogendam. “Deze ouderenzorgorganisatie heeft oog voor hygiëne en kwaliteit. De aanpak van het schoonmaakteam is in 2016 zeer gestructureerd opgezet; werkprogramma’s voldoen aan de richtlijnen, de communicatie binnen het team en met de organisatie is structureel en goed, de juiste middelen en materialen worden ingezet en medewerkers zijn geschoold met een vakopleiding.”

Professioneel en gastvrij

“Ook bij toepassing van isolatie schoonmaakprotocollen weten zij hoe te handelen. Het is een zeer professioneel en tegelijkertijd gastvrij en cliëntgericht team. Veel cliënten genoten ervan dat tijdens de coronabeperkingen zij toch het dagelijks contact met de vaste schoonmaakmedewerker konden hebben. De beroepstrots was hoor- en voelbaar tijdens de beoordeling. Zo fijn en belangrijk!”, aldus het enthousiaste jurylid.

Trots

Het team was via een videoverbinding verbonden met het online-gala en kregen daar te horen dat ze de beste zijn. Op de Facebook-pagina’s van de Zorgcombinatie wordt met trots gereageerd op het bereikte resultaat. Hieronder is de reactie van de medewerkers op het goede nieuws te zien.

Het hele gala is HIER terug te kijken (externe link naar Vimeo).