Robert Croll uit Laren beëdigd als lid Eerste Kamer namens BBB

0
Robert Croll (rechts vooraan) naast fractievoorzitter Ilona Lagas van de BBB in de Eerste Kamer. Daarnaast staat Caroline van der Plas (foto: LochemsNieuws)

DEN HAAG/LAREN – Mr. Robert Croll (1954) uit Laren is dinsdag (13/6) beëdigd als lid van de Eerste Kamer voor de BBB. Dit gebeurde tijdens een speciale zitting van de Kamer. Croll is, samen met zijn vrouw, eigenaar van landgoed Oolde bij Laren. In die hoedanigheid was hij de afgelopen dagen nog gastheer van het festival Mañana Mañana.

In maart maakte Robert Croll zijn kandidatuur voor de Boer Burger Beweging bekend. Dat kwam als een verrassing want hij was tot dat moment voorzitter van de Lochemse afdeling van het CDA. In die functie wachtte hem de lastige taak om de eenheid in de afdeling te herstellen, na lange tijd van interne conflicten.

Senator

Croll ambieerde de rol als senator en had eerder bij het CDA zijn vinger opgestoken om op de lijst te komen. Daarop kreeg hij geen respons. In een interview zei hij dat hij op de markt in Deventer een BBB-bestuurder tegen het lijf liep die aangaf dat de partij nog wel geschikte kandidaten voor de Eerste Kamer zocht. Dit leidde ertoe dat Croll op de vierde plaats op de lijst kwam. De enorme winst van BBB bij de Provinciale Statenverkiezingen bracht maar liefst 16 BBB-kandidaten naar de Eerste Kamer.

Croll was werkzaam als rechtbankpresident en is momenteel nog raadsheerplaatsvervanger aan het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden en senior-rechter bij Rechtbank Gelderland.

Gert-Jan Oplaat

Tegelijkertijd werd ook Gert-Jan Oplaat uit Markelo benoemd tot Eerste Kamerlid voor de BBB.

Beelden van de beëdiging zijn te zien via DEZE link.
De (bij publicatie van dit bericht nog onvolledige) profielpagina op de site van de Eerste Kamer staat HIER.