Reurpop richt zich op 50+ met oa Jan Ottink Band

0
Het terrein van Reurpop in Ruurlo. (Bron: FB-pagina Reurpop)
RUURLO/LOCHEM – Het festival Reurpop concentreert zich tijdens de editie van 2017 op 50-plussers. De Jan Ottink Band, The Jibs en Hein Michelbrink van The Spitfires zijn al gecontracteerd. Dit heeft de organisatie vrijdag (30/12) bekend gemaakt. 

Jan Ottink uit Lochem schrijft al meer dan een kwart eeuw songs met teksten in het Nedersaksisch. Daarmee bespeelt hij met succes kroegen, zalen en theaters in de Achterhoek, Twente en ver daarbuiten. In 2016 kreeg hij de Gelderse Kleiroze (jury- én publieksprijs) met het nummer ‘Maak mie wakker‘. De prijs is voor het beste streektaalnummer van 2015.

(lees verder onder video)

The Jibs
The Jibs
speelt de wereldberoemde (protest)songs uit de sixties. Met prima geluid en na ruim een halve eeuw na oprichting (1964) uiteraard strak op elkaar ingespeeld. De formule met muziek uit de sixties slaat nog steeds aan, bij zowel het steeds ouder wordende trouwe publiek als de jongeren die nu pas aanhaken.

De nummers zijn tijdloos, getuige ook het feit dat een groot deel van hun repertoire steevast terug te vinden is in de Top2000 van NPO Radio 2. Ze treden momenteel zo’n 8 tot 10 keer per jaar op. In de jaren ’60 waren dat 100 tot 120 optredens, voornamelijk in de Achterhoek. The Jibs was onder meer de huisband van de legendarische beatclub Shabby te Doetinchem.

(lees verder onder video)

Hein van The Spitfires
The Spitfires behoort tot de oudste bands uit de Achterhoek. Ze begonnen in 1939 als bigband onder de naam ‘Dans Orkest Brugman’. Na de oorlog heeft Gradus Brugman de naam veranderd in The Spitfires, als eerbetoon aan het gelijknamige vliegtuig. De meest bekende en nog steeds actieve ‘Spitfire’ is Hein Migchelbrink. Hij kwam al in 1979 bij de band en is het langst spelende lid.

Hij is sinds jaar en dag een opvallende verschijning, mede vanwege zijn grote baard, hoed en zwarte kleding. Van ‘De haan is dood’ tot ‘Motorboot’, diehards-fans en liefhebbers van het dialectlied kunnen tijdens Reurpop 2017 warme herinneren ophalen aan de hoogtijdagen van The Spitfires met frontman Hein.

(lees verder onder video)

Reurpop wordt in 2017 gehouden op 9, 10 en 11 juni. Houd voor de voorverkoop en andere info de website van Reurpop in de gaten.

Bekijk hieronder de ‘aftermovie van Reurpop 2016…