66 klachten over vuurwerk in gemeente Lochem [video]

0
(bron: pixabay.com)

LOCHEM/GORSSEL – Met nog ruim een dag te gaan lijkt het aantal klachten over vuurwerkoverlast uit de gemeente Lochem mee te vallen. De meeste meldingen kwamen tot nu toe uit de kern Lochem. Het zijn er 24 (stand: 30/12 16.15 uur). Opmerkelijk is een aantal van 21 melding vanuit de Armhoede, in het buitengebied van Lochem.

lees verder onder de kaart…

Kaart met vuurwerkklachten per kern (bron: Google/Meldpunt Vuurwerkoverlast)

Meldpunt
De cijfers komen van het meldpunt vuurwerkoverlast dat al een aantal jaren klachten over vuurwerk verzameld. De site is een initiatief van het Rotterdamse raadslid Arno Bonte (GroenLinks). Landelijk stond de teller vrijdagmiddag op ruim 25.000.

Aantallen
Naast de 24 uit Lochem en de 21 van de Armhoede blijft het aantal klachten beperkt. Uit Harfsen kwamen 8 klachten en uit Gorssel 5. Barchem, Eefde en Epse tellen elk 4 klachten over overlast. In Laren en Almen klaagde nog niemand.

Valse meldingen
Het meldpunt had vorig jaar te kampen met veel valse meldingen die op sommige momenten met grote aantallen tegelijk binnenkwamen. Het leek op gerichte aanvallen van hackers. De NOS schreef er vorig jaar een bericht over.

Verkoop

Ondertussen melden de vuurwerkverkopers een uitstekende omzet. Onze mediapartner LokaalGelderland.nl was met de camera in Gorssel en sprak met de eigenaar en klanten van de Welkoop aldaar. Bekijk het videoverslag hieronder: