Vuurwerkverkoop van start; hogere afzet verwacht

0
(foto: pixabay.com)

Dit bericht is afkomstig van onze mediapartner LokaalGelderland.nl
GORSSEL – In heel Nederland wordt vanaf donderdag (29/12) weer vuurwerk verkocht. Al vroeg stonden jong en oud voor de deur van vele winkels in de regio waar vuurwerk te koop is.

Herman Berndsen, eigenaar van de Welkoop in Gorssel, vertelt dat de verwachting is dat er veel verkocht gaat worden: ,,Zoals de verkopen nu verlopen hebben we een flinke stijging van het aantal bestellingen zowel in aantallen als in euro’s, en dan gaat het vandaag pas echt los!”

Populair vuurwerk
Siervuurwerk lijkt nog altijd populairder te worden: ,,Dit jaar zien we toch weer een stijging van het grotere siervuurwerk. Cakes met een inhoud van 500 gram, grotere en verschillende mooie effecten uit 1 stuk vuurwerk bijvoorbeeld. Deze werken ook veel langer dan voorheen. Er is ook vuurwerk dat je onderling kunt koppelen zodat je een mooie eigen show kunt creëren met een keer aansteken. Ook is er dit jaar meer keuze in het zogenoemde shock-vuurwerk, in ons assortiment knock-out genoemd, dit is mortier knalvuurwerk met mooie andere effecten.

“Aan de verkoopcijfers zien wij geen invloed van de beperking van de afsteektijd.”

Herman Berndsen, Welkoop Gorssel