Radio573 zendt weer uit via web en app

0
Radio573

LOCHEM –Radio573, de internetzender die uitzendt vanuit het Stadshuus in Lochem, heeft de uitzendingen na een bezinningsperiode hervat. Voorlopig wordt non-stop muziek uitgezonden maar daar moet medio dit jaar verandering in komen. De zender heeft inmiddels ook een app voor Android en iOS gelanceerd.

Koers
Achter de schermen wordt gewerkt aan het concept van de jonge omroep, die in februari al van start ging maar een maand later de uitzendingen staakte vanwege een gebrek aan een duidelijk format. Dat moet er nu wél komen zodat iedereen is doordrongen van de te varen koers.

Platform
De eerste doelstellingen staan inmiddels op papier. Radio573 wil radio en in de toekomst ook televisie brengen met nieuws en reportages over gebeurtenissen en evenementen in de gemeente Lochem. De zender wil verder een platform zijn voor particulieren, organisaties en bedrijven om hun informatie te delen met de inwoners van Lochem.

Programmaraad
Het idee is om een programmaraad te vormen met vertegenwoordigers van verschillende maatschappelijke geledingen. Naast nieuws en infotainment is er veel ruimte voor muziek in alle genres en voor alle leeftijden. Daarbij wordt met name ook gedacht aan muziek van lokale en regionale artiesten.

Vrijwilligers
Initiatiefnemer Ed Bontekoe is bezig een groep vrijwillige medewerkers om zich heen te verzamelen om de plannen gestalte te geven. Mensen die één of meerdere dagdelen per week beschikbaar zijn en die affiniteit hebben met radio-maken en ook willen meedenken over vorm en richting, kunnen zich melden via info@radio573.nl.
Wie meer kan/wil dan ‘plaatjes draaien’ is welkom. Gezocht worden redacteuren, presentatoren en technici. Maar ook mensen die op andere wijze denken een bijdrage te kunnen leveren kunnen zich melden.

Gratis app
Radio573 is te beluisteren door te klikken op de play-knop op de website. Inmiddels zijn er ook apps voor mobiele apparaten. Deze zijn gratis te downloaden via de Playstore (Android) en Appstore/iTunes (iOS). De zender zendt 24 uur per dag uit en streamt met een hoge bitrate, waardoor de muziek van cd-kwaliteit is.