Raad Lochem: klantcontacten Circulus Berkel moeten beter

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – Circulus Berkel moet beter bereikbaar worden en klachten sneller oppakken en afhandelen. Dat is de strekking van een motie die maandagavond (9/10) met 19 tegen 3 stemmen werd aangenomen door de Lochemse gemeenteraad. Aanleiding voor de motie waren klachten van inwoners die raadsfracties bereikten.

Motie
Zelfs verantwoordelijk wethouder Bert Groot Wesseldijk steunde de strekking van de motie die werd ingediend door CDA, GB, D66 en GroenLinks. Hij zei de signalen te herkennen. De motie was maandagochtend nog aanleiding voor een gesprek tussen de wethouder en Circulus Berkel. Het bedrijf vervult taken op het gebied van afval en openbare ruimte voor 8 gemeenten, waaronder Lochem. Er werken veel mensen met een arbeidshandicap.

Meer taken
De leiding van CB gat volgens de wethouder aan dat het takenpakket de laatste tijd sterk is gegroeid. Dat zorgt vanzelf voor meer klantcontacten en vraagt dus meer capaciteit op de betrokken afdeling. Klanten geven aan dat ze soms lang aan de telefoon moeten hangen voordat ze te woord worden gestaan. Ook zijn er klachten dat er te traag wordt gereageerd op klachten en dat er soms zelfs helemaal geen reactie komt.

Oplossingen
Om de problemen het hoofd te bieden heeft CB een nieuwe teamleider voor het klantcontactcentrum (kck) aangetrokken en is het aantal medewerkers uitgebreid. Daarmee zou het een kwestie van tijd zijn voordat de problemen afnemen.

Social Media
Ook wordt momenteel het aantal contacten via social media gestimuleerd. Zo staat op de website de mogelijkheid om via WhatsApp te reageren. Daar kan de klacht worden voorzien van foto’s. Ook via Facebook kan er worden gereageerd. Circulus Berkel zegt snel te reageren op zulke berichten en heeft medewerkers daar ook op getraind.

De motie werd naast de 4 indieners ook gesteund door de VVD. De PvdA stemde tegen. Ce VVD gaf nog wel aan dat de gemeente als opdrachtgever ook wel eens naar de eigen rol in het geheel mag kijken.