Oude Propschool is eind december verleden tijd

0
De geplande woningen langs het Groenewegje met de bestaande bebouwing in wit (Bron: Hegeman Bouwontwikkeling)

LOCHEM – De oude Mr. G. Propschool aan de Barchemseweg in Lochem is voor het einde van dit jaar verleden tijd. Het lege schoolgebouw wordt vanaf volgende maand gesloopt door aannemer Reko uit Raalte.

Voorbereidingen
Maandagavond (9/10) werd een inloopavond gehouden in het gemeentehuis. Daar was onder meer het beoogde tijdschema (zie foto onder dit bericht) te zien. Daaruit blijkt dat de bouwhekken vanaf 20 oktober worden geplaatst. Kort daarna wordt de rode beuk op het terrein verplant en worden voorbereiding getroffen voor de asbestsanering.

Sloop
De daadwerkelijke sloop van het gebouw is gepland tussen 6 en 28 november. Daarna volgen nog grondwerkzaamheden, waaronder het zeven van de grond, het egaliseren en het inzaaien. Ook wordt een schutting geplaatst. Tenslotte worden ruim op tijd voor Kerst de bouwhekken verwijderd en het trottoir hersteld op de plek waar een tijdelijke inrit wordt gecreëerd voor het bouwverkeer.

Woonwijkje
De leerlingen van de Propschool zijn met ingang van het lopende schooljaar verhuisd naar De Garve aan de Burgemeester Leenstraat. Op de plek van de oude school wordt een kleine woonwijk ontwikkeld door bouwbedrijf Hegeman. Wanneer de bouw start is nog niet bekend.

Lees HIER meer over het nieuwbouwplan.

Het tijdschema voor de sloop van de Propschool. (bron: Reko Raalte)