Publiek weer welkom bij Politieke Avonden in gemeentehuis

0
Het gemeentehuis van Lochem (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Op maandag 4 oktober is er weer publiek welkom tijdens de Politieke Avond in het gemeentehuis. Bij het vragenhalfuur, de tafelgesprekken en de raadsvergadering zijn de publieke tribunes weer geopend. Wie aanwezig wil zijn, moet zich wel van tevoren aanmelden via griffie@lochem.nl Bij klachten blijft het advies om thuis te blijven en zich te laten testen.

Door met name de regel dat 1,5 meter afstand gehouden moetst worden was het lange tijd niet mogelijk om publieke te ontvangen tijdens de vergaderingen. Nu deze regel is afgeschaft passen weer meer mensen in één ruimte en zijn ook toehoorders weer welkom. Ook raadsleden en fractievertegenwoordigers kunnen weer dichter bij elkaar zitten tijdens de tafelgesprekken.

Raadszaal

In de raadszaal kunnen de raads- en collegeleden weer in de vertrouwde slagorde zitten. De afgelopen tijd werd de publieke tribune deels bezet door raadsleden. Ook dat was om aan de afstandsregels te voldoen. De tribune komt nu weer vrij voor publiek.

Vanaf 4 oktober worden niet meer alle tafelgesprekken live gestreamd via de website van de gemeente. Een uitzondering daarop zijn de tafelgesprekken in zaal Ampsen: deze zijn nog wel live te zien op www.lochem.nl/politiekeavond. Van de andere gesprekken wordt een verslag gemaakt. De raadsvergadering blijft net zoals voorheen altijd live te volgen op www.lochem.nl/politiekeavond.

Insprekers

Meespreken aan een tafel is ook weer alleen mogelijk op het gemeentehuis. Digitaal inspreken wordt beperkt tot het aanleveren van een schriftelijke reactie. Ook hiervoor dient men zich aan te melden. Dit kan door het aanmeldformulier in te vullen op www.lochem.nl/politiekeavond of te bellen met de griffie via (0573) 289 222.