‘Problemen PlusOV onder controle’

1
(bron: plusov.nl)

LOCHEM – PlusOV, dat verantwoordelijk is voor het leerlingen- en zorgvervoer in 9 gemeenten, lijkt de organisatorische problemen langzaam onder controle te krijgen. De klachten nemen af en de meeste zijn ook niet opnieuw opgedoken.

Vragen
Dit bleek maandagavond (18/12) tijdens de politieke avond in het Lochemse gemeentehuis. Wethouder Trix van der Linden en vertegenwoordigers van Partners In Mobiliteit (PIM) beantwoordden er vragen van raadsleden. De problemen bij PlusOV werden geanalyseerd door adviesbureau Cissonius. PiM geeft nu uitvoering geeft aan een Plan van Aanpak dat daar uit voortvloeide.

Lochem
Eerder bleek al dat het aantal klachten in de gemeente Lochem meeviel ten opzichte van andere gemeenten die door PlusOV worden bediend. Bij de gemeente kwamen precies 10 klachten binnen. Hoeveel klachten uit Lochem er rechtstreeks werden aangekaart bij de centrale van PlusOV bleef tot nu toe onbekend. De cijfers komen eraan, zo bleek tijdens de bijeenkomst.

Vroegtijdig
De wethouder vertelde dat de Lochemse klachten in een vroeg stadium onder de aandacht zijn gebracht bij PlusOV. Daarna is er door de gemeente nog contact geweest met klagers om te vernemen of de klachten zijn weggenomen. In 2 gevallen is dat nog niet gelukt, maar inmiddels is er bij PlusOV ingegrepen in de organisatie. De directeur en de bestuursvoorzitter zijn vervangen en de werkwijze gaat op de schop. In januari gaat een nieuwe directeur aan de slag.

Fragiel
PIM spreekt overigens nog van een ‘fragiele situatie’. Onder meer de grootte van het werkgebied en het verloop onder chauffeurs zijn problemen die spelen. Een advies is dan ook om deelgebieden te realiseren met eigen coördinatoren. Ook moet het streven zijn om vooral in het leerlingenvervoer te zorgen voor vaste chauffeurs. Daar hecht de doelgroep veel waarde aan zo blijkt. De doelgroep wordt door iedereen erkend als ‘kwetsbaar’.

Motie
Recente oproepen aan gebruikers om onbesproken en onopgeloste klachten te melden leverden weinig meer op, zo was maandagavond te horen. De PvdA vond een memo aan de raad gezien de problematiek onvoldoende en kondigde een motie met extra opdrachten aan het college.

1 REACTIE

  1. Nou die van mn dochter is nu nog steeds niet opgelost.

    Het gaat eerder van kwaad naar erger
    2018 alleen al
    Van de 9 heen ritten 7 (veel) te laat op school. En al 2 terug ritten dat er geen taxi was. (Ze zit deels intern dus per week 2 heen en 2 terug ritten)

Comments are closed.