Petitie moet draagvlak Carbid Festival Epse aantonen

0
(bron: Carbid Festival Epse)

EPSE/HARFSEN – Maandag is het Oudejaarsdag en dat betekent dat het Carbid Festival Epse weer op het programma staat. Al 13 jaar tot groot plezier van vooral veel jongeren uit Epse, Harfsen en omgeving. Dit jaar ging het bijna mis. Er kwamen bezwaren van omwonenden. De organisatoren zijn nu een petitie gestart om het draagvlak van het festival aan te tonen.

Klik hier om de petitie te tekenen…

In de eerste 48 uur is de petitie al dik 200 keer getekend. Dat is in zo korte tijd best veel voor zo’n lokaal evenement. Dat vindt ook Guus Ebenau namens de organisatie. Hij vertelt: ,,Een paar omwonenden hebben op het laatste moment bezwaar aangetekend tegen de onze vergunning. We hebben vandaag (27/12) gelukkig te horen gekregen dat deze bezwaren zijn verworpen.”

Vriendengroep
Het Carbid Festival wordt jaarlijks gehouden aan de Oude Larenseweg tussen Epse en Harfsen en is een initiatief van ‘De Hangkeet’ en de ‘Vriendengroep van de IJssel’. De tegenstand komt van slechts enkele buren. ,,De rest van de mensen in de buurt wil niet met de bezwaarmakers in verband worden gebracht”, zo zegt Ebenau.

De petitie roept op om ervoor te tekenen dat het Carbid Festival tot ‘de gevestigde orde’ behoort en behouden moet blijven. Overigens staat carbidschieten al sinds 2014 op de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland.

Lees verder onder de foto…

‘Hoor ik nou wat knappen?’ (Bron: Carbid Festival Epse)

Positie versterken
De oproep is verder voorzien van de tekst: ‘Niet relevante bezwaren uit de buurt kunnen er voor zorgen dat wij ons evenement kwijt raken. Door het tekenen van deze petitie helpt u om onze positie te versterken tegenover de bezwaren van een klein aantal personen.’

Draagvlak
De petitie blijft in ieder geval tot ruim na de 13e editie van het festival geopend. De steunbetuigingen worden gebruikt om het draagvlak voor het evenement aan te tonen. In het kort willen enkele omwonenden van het knalfeest af omdat het tot nu toe gedoogd zou zijn, maar dat daar een einde aan moet komen nu de eigendomsverhoudingen van de betrokken grond zijn gewijzigd.

Waarom de gemeente Lochem de bezwaren tegen de vergunning heeft verworpen is onbekend. De gemeente is dezer dagen niet bereikbaar voor dergelijke vragen.

Maandag van 13-18 uur

Maandag gaat het dus allemaal gewoon door. Dat betekent veel salvo’s met tussen de 12 en 15 melkbussen in een stellage. Verder is er een tent waar de inwendige mens tevreden kan worden gesteld en waar muziek klinkt. Tegen het einde, na het invallen van de duisternis, wordt afgesloten met een vuurwerkshow. Het motto voor dit jaar is vooral voor de wat oudere jongeren een klassieker: ‘Liever een raket in de achtertuin dan een Rus in de keuken’

Info

Carbid Festival Epse
Oudejaarsdag

Oude Larenseweg 64
13.00 – 18.00 uur
Toegang gratis
Bekijk ook de website en de Facebookpagina