Papiercontainers in Almen lopen vertraging op

1
Foto ter illustratie

)dit bericht is afkomstig van onze mediapartner LokaalGelderland.nl)
ALMEN/LOCHEM – 
Geen dozen vol met los – en soms nat – papier meer aan de weg. Dat is het doel van de gemeente Lochem en afvalinzamelaar Circulus Berkel. Daarom krijgen alle huishoudens in de gemeente een papiercontainer. Maar in Almen duurt dat nog even.

Vanaf deze maand moeten de inwoners hun papiercontainer aan de weg zeggen, mits die vol is uiteraard. De bedoeling is dat inwoners hun oud papier minder vaak in de grijze container gooien. Op die manier hoopt Lochem dat er nog meer oud papier gerecycled wordt.

Almen

Maar de inwoners van Almen moeten nog even wachten op hun container. In totaal worden er 8600 containers in de gemeente verspreid, maar in Almen ging het mis.,,In Almen zijn door uitloop van de planning nog geen papiercontainers bezorgd. Die worden binnenkort alsnog afgeleverd”, aldus Circulus Berkel.

Deze maand staan er in Almen dus gewoon dozen met papier langs de kant van de weg. ,,Omdat er nog geen papiercontainers beschikbaar zijn, verzoeken wij de inwoners van Almen het oud papier nog eenmaal gebundeld of in dozen aan de weg te zetten”, zegt het afvalbedrijf.

Verenigingen

De containers worden geleegd met behulp van een vuilniswagen. In wijken/gebieden waar verenigingen actief zijn bij de papierinzameling blijft dit zo. De verenigingen leveren in dat geval de vrijwilligers die de containers naar de vuilniswagen rollen en weer terug. De clubs behouden dus hun inkomstenbron.

1 REACTIE

  1. Dag van tevoren ,vrijdag dus brief in de bus dat de containers er niet op tijd zijn , dus vrijdag hals overkop alles nog bundelen . En omdat je het niet de hele nacht buiten wilt laten staan i.v.m. nat worden etc. zet je het netjes zaterdagmorgen half 9 gebundeld aan de weg en wat schets mijn verbazing ,de heren van circules waren al geweest .had wel even wat duidelijker gemogen wat het tijdstip betreft . Een rondje door het dorp leerde me dat er nog vele huishoudens meer waren waar het papier niet was opgehaald.

Comments are closed.