OV-tarieven Oost-Nederland alleen geïndexeerd (+0,91%)

0
Een Blauwnet-trein onderweg van Lochem naar Zutphen (archieffoto: LochemsNieuws)

LOCHEM/ARNHEM – Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben de tarieven voor het regionaal openbaar vervoer en het OV-vangnet 2021 vastgesteld. Het basistarief en de kilometerprijs voor reizen met de OV-chipkaart worden per 1 januari alleen geïndexeerd. Dit betekent een inflatiecorrectie van +0,91 procent.

De prijzen van de losse kaartverkoop bus & buurtbus worden eveneens geïndexeerd en met hetzelfde percentage verhoogd. De prijzen van de in Oost-Nederland geldige abonnementen worden niet verhoogd.

Lijn Zutphen-Oldenzaal

Omdat de provincie Overijssel nagenoeg hetzelfde heeft besloten geldt dit ook voor de treinverbinding van Lochem met Zutphen en Hengelo/Oldenzaal. Het vervoer op deze lijn wordt verzorgd door het Overijsselse Blauwnet.

De vervoerbedrijven Arriva (Achterhoek Rivierenland), Hermes (Arnhem Nijmegen), Connexxion (Valleilijn) en Keolis (Noodconcessie IJssel-Vecht) hebben vaststellingsverzoeken ingediend voor de regionale openbaarvervoertarieven 2021. De aanvragen van de vervoerders zijn voorzien van een ROCOV-advies. Voor het OV-vangnet vraagt de provincie een advies aan het ROCOV, de regionale belangenbehartiger van reizigers.

De nieuwe openbaarvervoertarieven voor Oost-Nederland zijn HIER te vinden.