Oude Rabo op de Markt is gestript; nu wachten op bouwvergunning [video]

0
De slopers zijn vertrokken. Het wachten is nu op de bouwvergunning (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De voormalige Rabobank aan de Markt in Lochem is door sloper gestript. Dat werk is nu afgerond. Voordat de aannemer aan de slag kan moet de gemeente Lochem nog de bouwvergunning verlenen. Volgens een woordvoerster van de gemeente duurt dit niet al te lang meer.

De stilte die momenteel heerst op de bouwplaats geeft voeding aan geruchten dat de bouw zou zijn stilgelegd. Navraag bij de gemeente Lochem leert dat dit dus niet het geval is. Het wachten is op de bouwvergunning.

16 appartementen
Projectonwikkelaar NyStaete Real Estate uit Oldenzaal realiseert in het voormalige bankgebouw, dat al jaren leeg staat, 16 appartementen op twee verdiepingen. Op de begane grond komen commerciële ruimten. Hoorwinkel Van Boxtel bivakkeert momenteel tijdelijk aan de Nieuwstad maar keert terug naar de Markt. De Rabobank wil er een advieskantoor vestigen.

Lees verder onder de foto…

De gestripte voorgevel van het pand (foto: LochemsNieuws)

Verkoop
De verkoop van de appartementen in het pand dat Nyemarkt is gedoopt, is inmiddels begonnen via de website van NyStaete. Het gaat om appartementen die in grootte variëren van 70 tot 190m2. Ieder appartement krijgt de beschikking over een eigen ondergrondse parkeerplek. De oplevering wordt medio volgend jaar verwacht.

Bekijk hieronder een video-impressie van het toekomstige gebouw: