Oud-Lochemse Laura de la Mar schrijft boek over gastvrijheid

0
Laura de la Mar (foto PR)

LOCHEM – De in Lochem geboren Laura de la Mar presenteert op 17 januri het boek ‘Het geheim van gastvrijheid’. De schrijfster woont sinds kort in Doetinchem en werkt sinds 2013 in kasteel Ampsen als directeur van Gastvrijheid in Bedrijf.

Het is het tweede boek van de auteur. In 2012 verscheen al ‘Mood Maker – het ontwikkelen van gastvrije organisaties’, dat ze samen schreef met John Hokkeling. Gastvrijheid in Bedrijf wil een bijdrage leveren aan een gastvrijer Nederland en België. Laura de la Mar is trainer, coach, adviseur en spreker.

De cover van het boek

Inspiratie
Het nieuwe boek wil nieuwe inzichten en inspiratie bieden. Ook staan er een aantal interviews in met opvallend gastvrije mensen. Waarom zijn gastvrije bedrijven en mensen succesvoller? Hoe creëer je een gastvrijheidsbeleving binnen je eigen bedrijf? Wat is het geheim van gastvrije bedrijven en mensen? Deze vragen komen aan de orde in het boek.

‘Het geheim van gastvrijheid’, wordt gelanceerd op donderdag 17 januari 2019 in de City Lounge in Apeldoorn. Het is vanaf die datum landelijk verkrijgbaar in Nederland en Vlaanderen en te bestellen bij Managementboek.nl, Bol.com en de webshops van Het Boekenschap en uiteraard bij Gastvrijheid in Bedrijf.

Voor dienstverleners
Mensen die werkzaam zijn in uiteenlopende sectoren kunnen scoren met gastvrijheid, zo is de gedachte. Te denken valt aan de zorg, overheid, horeca, vrije tijd, facilitaire en zakelijke dienstverlening. Volgens de uitgever is het geen typisch managementboek, maar toegankelijk geschreven, kleurrijk vormgegeven en dus voor iedereen toegankelijk.

Competentie
Volgens Laura de la Mar is gastvrijheid de competentie van de toekomst. Door individualisme, toenemende (werk)druk, digitalisering en een afname van persoonlijk contact kan men het verschil maken met gastvrijheid. ,,De behoefte aan menselijkheid zal alleen nog maar groter worden. Gastvrijheid is dus hét geheim van succesvolle mensen en bedrijven. Gastvrijheid zit in duizenden kleine details. Toch is het creëren van een gastvrijheidsbeleving complex en niet voor amateurs.”

Bekijk het digitaal inkijkexemplaar

Bibliografische gegevens

Titel:                                     Het geheim van gastvrijheid
ISBN:                                    9789492723413
NUR:                                     801

Verschijningsdatum:               17 januari 2019

Prijs:                                     € 22,95

Vanaf 17 januari 2019 is ook een e-book van Het geheim van gastvrijheid beschikbaar en te bestellen bij het Centraal Boekhuis.  ISBN: 9789492723475. Prijs e-book: €13,99.

De achterflap van het boek