Openluchtspel Lochem: ‘Dorp op stelten’

0
Openluchtspel 'Dorp op stelten' (foto: PR)

LOCHEM – Het openluchtspel Lochem staat weer voor de deur. De voorstelling ‘Dorp op stelten’ wordt voor het eerst gespeeld op 2 juli. Daarna volgen nog 3 uitvoeringen, op 5, 8 en 9 juli. Plaats van handeling is zoals altijd het Openluchttheater Lochem.

De regie is dit jaar in handen van Wilma Makkink en Tonnie Sleumer. Ze worden ondersteund door dramacoach Anke Kollen.

Frisse wind
In de voorstelling draait het allemaal om een klein dorpje in het oosten van het land. Het is het jaar 1956. Elke gelijkenis met het Lochem van destijds is (niet) louter toevallig. Het dorp krijgt te maken met de pensionering van juffrouw Beldman (Wilma Makkink) van de dorpsschool en de komst van een nieuwe juf (Marie Christien Grotenhuis) uit het westen die een frisse wind door de school laat waaien.

Slager
De kinderen en zelfs enkele dorpsbewoners zien de nieuwe aanpak wel zitten. Maar de slager (Dick Teunissen) – en lid van het

De cast van 'Dorp op Stelten' (foto: PR)
De cast van ‘Dorp op Stelten’ (foto: PR)

schoolbestuur – en zijn vrouw (Hermien Marsman) hadden toch liever hun zoon Henk (Nick Schut) als opvolger van mevrouw Beldman gezien. Tegelijkertijd zet hun jongste zoon Kees (Tom Urbaan) het dorp af en toe flink op stelten met zijn streken. Daar heeft ook de wachtmeester (Herman de Jonge) zijn handen aan vol.

De verwikkelingen zijn uiteraard goed voor veel roddel en achterklap. Neem daarbij een adembenemend decor en een avond plezier is gegarandeerd.

Kaarten
Kaarten zijn online te koop via de ticketshop van het Openluchttheater en bij de VVV’s van Lochem en Gorssel, kapsalon Lamar Laren, Exelse Molen (Exel), Everwennink (Ruurlo), Attent Frank Bannink (Barchem), Meilink Mode (Borculo). De prijs bedraagt in de voorverkoop 10 euro (kind t/m 12 jaar: 5 euro). Aan de kassa kosten de kaartjes 12 euro (kind: 6 euro).

Parkeren kan op loopafstand van het theater en is gratis. De voorstellingen beginnen telkens om 20.30 uur.