Opa’s en oma’s centraal tijdens Kinderboekenweek

0
Kinderboekenweek 2016

LOCHEM/GORSSEL – Ze nemen je mee op stap, hebben altijd wat lekkers klaarstaan en zijn altijd blij om je te zien: opa’s en oma’s. Tijd om ze in het zonnetje te zetten tijdens de Kinderboekenweek, van 5 t/m 16 oktober 2016. Het thema is dit jaar ‘Voor altijd jong!’.

Bibliotheek
In de Kinderboekenweek houden de Bibliotheken Lochem en Gorssel diverse activiteiten voor kinderen en hun grootouders. Vaders en moeders zijn natuurlijk ook welkom. In het Stadshuus in Lochem kunnen ze samen deelnemen aan allerlei workshops. Voor kinderen uit groepen 1 t/m 4 is er woensdagmiddag 5 oktober poppenkast, muziek en dans, of voorlezen door Oma Berendientje.

Gratis kaartjes
Kinderen uit groepen 5 t/m 8 zijn vrijdagavond 7 oktober welkom bij het kunstatelier, Haka Maori-dans, film “De avonturen van Tobias” of Oerend hard zingen in een koor. DJ Jelle sluit de avond af met een heus boekenbal. Kaartjes voor de workshops zijn gratis verkrijgbaar bij de Bibliotheek Lochem.

Science of security
Woensdagmiddag 12 oktober kunnen kinderen meedoen aan Science of Security, een spannende workshop over beveiliging in de Bibliotheek Lochem.

Gorssel
In de Bibliotheek Gorssel wordt de Kinderboekenweek gevierd op woensdagmiddag 12 oktober met een spellencircuit, voorlezen door schrijfster Els Roeterdink, voorstelling Roodkapje in een moderne versie, en muziek. Er is vrij entree, aanmelden vooraf is niet nodig.

Magazines
In de bibliotheken ligt ook het gratis magazine ‘Voor altijd Jong’ klaar, vol leuke tips, activiteiten en weetjes voor kinderen en (groot)ouders. Daarnaast is het nieuwe BIEB-magazine gratis verkrijgbaar, met vele (voor)leesverhalen en -tips voor en door kinderen en hun ouders.

Het complete Kinderboekenweekprogramma met alle locaties en tijden is te vinden op www.graafschapbibliotheken.nl.