Op 12 oktober valt het doek voor Bruna Lochem

1

LOCHEM – Het filiaal van Bruna in Lochem sluit op 12 oktober definitief. Het gerucht ging al even door Lochem en vandaag (woensdag 18/9) heeft eigenaresse Leonie Wuestman het zelf officieel bekend gemaakt. In een bericht op de Facebookpagina van de boekwinkel wordt niet ingegaan op de reden van vertrek maar tussen de regels door wordt duidelijk dat er onvoldoende rendement was te behalen.

Droom

Letterlijk is te lezen: ‘7 jaar geleden begon mijn droom, waarvan ik niet wist dat ik hem had; ik werd eigenaresse van deze fantastische winkel! Precies 7 jaar later, laat ik jullie met pijn in mijn hart weten dat die droom stopt. Op zaterdag 12 oktober zullen wij voor het laatst geopend zijn, daarna is er geen Bruna meer in Lochem.’

Niet haalbaar

Verder laat Leonie Wuestman weten dat het geen gemakkelijke beslissing is geweest. ‘Het is niet haalbaar om deze winkel nog langer open te houden. Dit is niet alleen een verlies voor mij, maar zeker ook voor mijn geweldige medewerkers die altijd klaar hebben gestaan voor mij, en een steun en toeverlaat zijn geweest. Maar ook een verlies voor de stad Lochem, en voor onze trouwe klanten waarvan ik weet dat ze hier altijd erg graag komen.’

Shop lokaal

De afsluitende zinnen van het bericht zijn veelzeggend: ‘Bruna Lochem bestaat vanaf 13 oktober dus niet meer, maar mijn wens voor Lochem is dat dit weer een bloeiende stad wordt, met vele leuke winkels. Dus lieve mensen: wees loyaal en shop lokaal!’

Kinderboekenweek

Leonie Wuestman sluit af met de wens in de resterende weken nog veel klanten te zien in haar winkel. Ook laat ze weten dat Bruna Lochem nog volop zal meedoen aan de kinderboekenweek die van 2 tot en met 13 oktober wordt gehouden.

Reacties

Op het bericht op Facebook zijn woensdag al veel reacties gekomen. Veel klanten spreken hun teleurstelling uit over het einde van de winkel en wensen de betrokkenen sterkte.
Na het vertrek van Bruna heeft Lochem voor boeken nog  Boekhandel Lovink op de Markt en voor tijdschriften Primera in de Molenstraat.

1 REACTIE

  1. Het gaat al heel lang niet goed in deze branche. Marges worden steeds kleiner en klanten shoppen meer op het net dan in de winkel. Hoe veel service je ook geeft, het is op een gegeven moment niet meer vol te houden. Nu gaat het Bruna landelijk vrij stroef, dat is nog zacht uitgedrukt. Als we de directeur van Bruna mogen geloven draait iedereen fantastisch en is er ruimte makkelijk voor nog eens 100 Bruna’s. Wie stopt deze man?

Comments are closed.