Ook Oplaat (Markelo) en Vrielink (Laren) op EK-lijst BBB

0
Afbeelding ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM/LAREN – Gisteren werd al bekend dat Robert Croll uit Laren op de vierde plaats van de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer van BBB staat. Vanochtend (9/2) werd bekend dat voormalig VVD’er Gerrit-Jan Oplaat op de derde plaats op die lijst staat. Op een onverkiesbare 23e plaats is bovendien Steven Vrielink uit Laren te vinden.

Lees HIER een uitgebreid bericht over de kandidatuur van Robert Croll uit Laren.

Lijsttrekker voor BBB is Ilona Lagas uit Vinkenbuurt bij Ommen. Zij verlaat de VVD-fractie in haar gemeente. Voorman van de pluimveebranche Gerrit-Jan Oplaat komt eveneens van de VVD en was van 1998 tot 2006 lid van de Tweede Kamer voor die partij. Hij liet al regelmatig blijken niet tevreden te zijn over de koers van de liberalen en koketteerde openlijk met BBB.

Nummer 2 op de lijst is Bart Kroon. Hij is in politiek opzicht een onbeschreven blad. Kroon is interimmanager en was onder actief op het gebied van ruimtelijke inrichting, afvalzorg, landbouw en voeding. Op plaats vier volgt Rober Croll die afscheid neemt van het CDA. Hij was de afgelopen jaren voorzitter van de plaatselijke afdeling in de gemeente Lochem en sinds 2022 gastheer van het festival Mañana Mañana dat wordt gehouden rondom Huis Oolde.

Provincie

Steven Vrielink is bekend van Erve Hiddink tussen Laren en Exel. Eerder werd al bekend dat hij op de lijst van BBB staat voor de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart. Daar staat hij op de 12e plaats.

Voor de Statenverkiezingen staan nog meer kandidaten op de lijst van BBB. Op 11 staat Klaas Bron uit Eefde. Nelleke Hamoen uit Barchem staat op plek 25 en op 32 is Wouter van Mossevelde uit Lochem te vinden.

Peilingen

De partij staat in de peilingen nog altijd op grote winst ten opzichte van de Tweede Kamerverkiezingen van 2022, hoewel die winst sinds eind vorig jaar wel wat afvlakt. De verwachting is dat BBB vooral goed gaat scoren in provincies met veel landelijk gebied, waaronder Gelderland en Overijssel.