Ontsluitingsweg plan Polsvoort via woonwijk van tafel

0
De weide waar 32 woningen zijn gepland. (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De omwonenden van het plan Polsvoort kunnen opgelucht ademhalen. Het raadsvoorstel om het stedenbouwkundige plan goed te keuren is van tafel gehaald. Projectontwikkelaar BPD mag het plan pas opnieuw indienen als er een andere ontsluiting is geregeld, die niet via de achterliggende woonwijk (Hammarskjöldweg eo) loopt.

Van tafel
Wethouder Bert Groot Wesseldijk heeft dit nieuws telefonisch overgebracht aan de omwonenden. De bespreking van het stuk tijdens een rondetafelgesprek van maandag (3/10) en de behandeling in de gemeenteraadsvergadering van maandag 10 oktober is hiermee van de baan.

Alternatieven
De projectontwikkelaar wordt nu min of meer gedwongen tot een akkoord met eigenaar Hans Polsvoort van het voorste deel van het terrein. In het oorspronkelijke plan was voorzien in de ontsluiting richting Zutphenseweg. BPD en Polsvoort konden het tot nu toe niet eens worden, waarop BPD besloot alleen de weide achter het terrein van Polsvoort te bebouwen. Dat vergde echter een andere ontsluiting via de nu autovrije Oude Enkweg.

Alternatief is een ontsluitingsweg langs het voorste deel van het terrein, met bedrijfspand en tankstation. Hiervoor moet BPD echter particuliere grond verwerven.

Woordvoerder Jan-Lodewijk de Vries van de omwonenden is maandagavond tussen 18.00 en 19.00 uur te gast in een uitzending van de VVD op Radio573.

LochemsNieuws schreef eerder over het stedenbouwkundig plan en over de bezwaren van omwonenden.