Nummer Jan Ottink Band verkozen voor LP Achterhoeks Vinyl [video]

0

LOCHEM – Het nummer ‘Begraef mie in mien Overall’ van de Jan Ottink Band heeft genoeg stemmen gekregen om op de LP ‘Achterhoeks Vinyl’ terecht te komen. Dit is dinsdag (12/5) bekend gemaakt. Deze week worden elke dag twee nummers bekend gemaakt die de TOP-10 en dus de LP hebben gehaald. De stemming vond in de maand april plaats.

[Update] Inmiddels is de gehele TOP-10 bekend. Zie de afbeelding onder dit bericht…

Vrijdag zijn alle 10 nummers bekend. Maandag bleek al dat ‘Mien Brommer’ van De Boetners en ‘Brommers Kieken’ van Jovink de plaats 10 en 9 bezetten. De Jan Ottink Band staat op de 8e plaats. Nummer 7 is ‘Gi-j zit in mien ziel’ van de Didamse singer/songwriter Peter Loeters. Die laatste won met hetzelfde nummer de Gelderse Kleiroze 2020. Jan Ottink kreeg die prijs voor het beste streektaallied al eens in 2015, voor ‘Maak mie wakker’.

Blij verrast

Jan Ottink reageerde woensdag blij verrast op het nieuws. Temeer omdat de band er pas in de allerlaatste week van de stemperiode werk van maakte om fans op te roepen om te stemmen. Dat het ‘Begraef mie in mien Overal’ is geworden is niet verwonderlijk. Dat is al jaren een van de populairste nummers van Ottink.

Tijdens concerten vertelt hij er in de aankondigingen altijd bij dat hij regelmatig wordt gevraagd om het nummer live te komen spelen tijdens begrafenissen of crematies. Dit terwijl tekst niet eens zo zeer over de dood gaat en het ook niet bepaald een treurig lied is. Het gaat meer over ‘sterven in het harnas’.

LP in juni

De uitvoering van het nummer die is te horen in de video bij dit bericht is net voor de coronacrisis opgenomen in Haaksbergen. De opname wordt momenteel nog wat bewerkt om het geschikt te maken voor Achterhoeks Vinyl. De LP moet in juni verschijnen. Bij voorintekening is nu al de gelimiteerde versie op groen Vinyl te bestellen. Dat kan HIER.

Aan de stemming hebben 1120 mensen meegedaan. Iedereen kon een eigen TOP-3 doorgeven.

De Jan Ottink Band bestaat uit:

Jan Ottink – zang, gitaren, saxofoon
Berry Vink – toetsen, zang, accordeon
Raimond Surquin – gitaren, zang
Dayenne Wielheesen – basgitaar, contrabas, zang
Susan Waanders – zang, trompet
Patrick Hissink – drums

Zo ziet de TOP-10 eruit (bron: achterhoeksvinyl.nl)