Nog meer huisnummers verdwenen in Lochem

0
Foto ter illustratie (bron: Maret Hosemann via Pixabay

LOCHEM – De huisnummerdief die Lochem rondwaart heeft nog meer op zijn kerfstof dan de 16 huisnummerplaatjes die van woningen van Viverion zijn gestolen. Een eerder bericht hierover op LochemsNieuws leverde een aantal reacties op waaruit blijkt dat het niet bij huurhuizen is gebleven.

Het is lastig aan te geven om hoeveel gevallen van diefstal het gaat. Viverion deed aangifte van 16 gevallen in 6 verschillende straten. Welke straten dat zijn werd, buiten Prins Clauslaan en Dillenburg, niet vermeld.

Meerdere straten

De meldingen die via de Facebookpagina van LochemsNieuws binnen kwamen kunnen dus deels dezelfde adressen zijn. Hoe dan ook: die meldingen kwamen van de Oosterwal (2x), Molenstraat, Noorderbleek (‘een flink aantal’), Kastanjelaan, Hogestraatje en Henry Dunantweg.

Alleen Lochem

Meldingen uit andere kernen in de gemeente Lochem bleven uit. Viverion gaf maandag al aan het ook niet speelt in andere plaatsen waar de woningstichting huizen bezit, zoals Goor, Rijssen en Holten.

Emaille

Er kwamen verschillende reacties van mensen die zeggen dat het de dief (of dieven) vermoedelijk vooral te doen is om geëmailleerde bordjes. Die brengen kennelijk geld op bij verkoop via bijvoorbeeld Marktplaats. Daar worden nieuwe geëmailleerde huisnummers meest aangeboden voor 17,95 euro.

‘Gevonden op zolder’

Op Marktplaats is lastig te controleren in welke gevallen het om ‘roofgoed’ gaat, al doet een tekst als ‘gevonden op zolder; wel 80 of 90!’ de wenkbrauwen fronsen.