Nieuwe serie POWER-workshops voor 50+

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/GORSSEL – ‘POWER, veerkracht op leeftijd” is een serie van 6 workshops voor 50-plussers die willen werken aan persoonlijke groei, sociale netwerken en zinvolle activiteiten. Behoud en versterking van veerkracht en zelfstandigheid staan hierbij voorop. De Stichting Welzijn Lochem (SWL) biedt komend najaar weer een nieuwe serie.

Project

SWL startte in 2017 met het POWER-project een heeft inmiddels 5 ronden voltooid met in totaal zo’n 40 deelnemers. Op 24 september start een nieuwe serie workshops in het Stadshuus. De leiding is in handen van geschoolde vrijwilligers. Er is ook een informatiebijeenkomst (zie hieronder).

Levensvragen

Ouder worden betekent vaak meer vrije tijd en meer ruimte voor jezelf. Menen zien kansen en mogelijkheden maar voor ook beperkingen. Iedereen kan zich, ongeacht de leeftijd, een aantal belangrijke vragen stellen: Wat wil ik? Wat kan ik? Met wie voel ik me verbonden? Wat geeft mij energie? Waarvoor wil ik me inzetten?

Thema’s

Voor het vinden voor de antwoorden, die voor iedereen anders kunnen zijn, zijn er de POWER-workshops die betrekking hebben op vijf levensdomeinen: lichaam & geest, sociale contacten, materiële situatie, arbeid & activiteiten, inspiratie & zingeving. Elke deelnemer werkt vanuit de eigen behoeften aan zijn of haar plannen voor de toekomst. Na afloop van de workshops bepaalt elke deelnemer zelf hoe hij/zijn verder wil: individueel en/of samen.

Informatieavond

Er wordt een informatiebijeenkomst gehouden waar belangstellenden meer informatie krijgen over het project. Deze wordt gehouden op dinsdag 3 september van 10.00 tot 12.00 uur in het Stadshuus, aan de Markt 3 in Lochem. De toegang is gratis.

Data

De workshops zelf zijn gepland op 6 dinsdagochtenden van 9.30 tot 12.30 uur. De data zijn: 24 september, 8 oktober, 22 oktober, 5 november, 19 november en 3 december 2019. Ook deze workshops worden gehouden is het Stadshuus. De kosten voor de Power workshops (6 in totaal) zijn €75,00 per persoon, inclusief materiaal en koffie/thee.

Informatie en aanmelding

Voor u meer informatie en aanmelden kan men terecht bij SWL via het mailadres power@welzijnlochem.nl. Telfonisch contact is mogelijk via 0573-29 70 00. Contactpersoon  is Vera Langedijk.