Landgoederen in de gemeente in nieuwe Achterhoekse wandelgids

0
Deel van de cover van het boek (bron: Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig)

LOCHEM/GORSSEL – Vrijdag (16/8) verschijnt bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig de gids ‘De mooiste landgoedwandelingen in de Achterhoek’. Hierin is een aantal wandelingen in de gemeente Lochem te vinden, rond Almen, Eefde, Gorssel en Lochem.

Achterhoek

Auteur Marycke Naber reeg de mooiste landgoederen in de Achterhoek aaneen tot een twaalftal wandelingen. Rond Gorssel (Joppe) voert een wandelingen langs ‘t Joppe en ‘t Amelte. Vanuit Eefde kan in wandeling worden begonnen langs ‘t Haveke, Den Dam, ‘t Velde, De Voorst en de de voormalige havezate De Boedelhof.

Almen en Lochem

Vanuit Almen start een wandeling langs Huis Ehze, de Velhorst, Kienveen en ‘t Waliën. Een deel van deze wandeling voert langs de Berkel. En bij station Lochem start wandeling over de grote landgoederen Ampsen en Verwolde. Alle wandeling zijn tussen 10 en 15 kilometer lang.

Overige routes

Ook rond Ruurlo en Vorden zijn wandelingen uitgestippeld. Verder weg in de Achterhoek zijn er routes rond onder meer Doetinchem en ‘s Heerenberg. In totaal passeren 28 landgoederen de revue.

Interviews bewoners

In het boek vindt de wandelaar meer informatie over de historie van de landgoederen. Ook werden bewoners of beheerders geïnterviewd. Er zijn zelfs mogelijkheden om in een kasteel te overnachten om zo twee wandeling te combineren.

Korting snelle beslisser

De wandelgids is vanaf maandag (19 augustus) voor € 16,95 te koop bij de betere boekhandel. Tot en met vrijdag 16 augustus is de gids voor 10 euro te loop op de website van Uitgeverij
Gegarandeerd Onregelmatig www.gegarandeerdonregelmatig.nl

Boekdetails

‘De mooiste landgoedwandelingen in de Achterhoek’
Auteur: Marycke Janne Naber
128 pagina’s, 21,0 x 12,6 cm (staand)
Verkoopprijs: € 16,95
ISBN: 978-90-78641-76-6

Blik in het boek (bron: Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig)