Nieuwe eigenaren Boetiekhotel BonAparte aan de slag

0
Vlnr: de vertrekkende eigenaren Harm Oosting en Toni Hoevers en de nieuwkomers Martijn en Quirine Bas (foto: Hotel BonAparte)

LOCHEM/BARCHEM – Boetiekhotel BonAparte heeft sinds 1 mei andere eigenaren. Sinds 2015 was de leiding in handen van Harm Oosting en Toni Hoevers. Met ingang van vorige week zijn Martijn en Quirine Bas de nieuwe eigenaren. Zij bezitten ook het in Twente befaamde hotel De Landmarke bij Ootmarsum. Ze kozen Lochem twee jaar geleden als woonplaats en zo kwam BonAparte op hun pad.

De nieuwe eigenaren maakten in 2015 een even opmerkelijke als verrassende carrièreswitch. Martijn was al jarenlang actief in de financiële dienstverlening en Quirine vervulde verschillende functies in het bedrijfsleven. Zij heeft een toeristische opleiding gevolgd en dus de meeste affiniteit met het hotelwezen. De mogelijkheid om Theehuis Dennenoord in Nutter – tussen Ootmarsum en Vasse – over ten nemen bracht het stel vanuit Haarlem naar Twente. Met hun zoontje van toen 3 jaar oud en een dochtertje van 1.

Gezinsleven

Martijn vertelt: “Quirine stortte zich op het theehuis met 7 vakantiewoningen en ik bleef werken in Haarlem. Dat was niet goed voor ons gezinsleven en dat was dan ook niet veel langer dan zo’n anderhalf jaar vol te houden.” Hij had al eens aangegeven dat ze hem konden bellen als De Landmarke te koop zou komen. Dat telefoontje kwam in het najaar van 2016 dus écht. Op 1 mei 2017 was de deal beklonken.

Quirine zette haar werk bij Theehuis Dennenoord aanvankelijk gewoon voort en Martijn stopte met zijn baan in Haarlem en stortte zich op De Landmarke. “Zo waren we wat meer bij onze kinderen, maar de afgelegen locatie was wat lastig voor een jong gezin. We hadden de ‘keuze’ uit slechts één school en één voetbalclub. We keken daarom uit naar een woonplaats met meer voorzieningen. Via een vriendin van Quirine werd dat dus Lochem. Hier kun je kiezen uit veel scholen en sportverenigingen. En er is een schouwburg en een station. Dat sprak ons erg aan”, aldus Martijn. In 2021 werd Dennenoord verkocht.

Focus op regio

Zakelijk moesten ze de coronaperiode zien door te komen. Dat is goed gelukt, mede door vertrouwen en steun van de medewerkers van beide bedrijven. De overname van BonAparte is een volgende stap in het hotelwezen. Martijn ziet goede mogelijkheden om het goedlopende boetiekhotel verder uit te bouwen. Hij denkt met name aan meer focus op de regio, door de aandacht te vestigen op het restaurant en de mogelijkheden voor feesten, borrelen, congressen en andere bedrijfsactiviteiten. “We willen graag uitdragen dat je hier heel veel mogelijkheden hebt. We hebben een prachtig terras in de tuin en we zijn 7 dagen per week geopend. Dus van ontbijt tot diner is iedereen welkom”, zo klinkt het.

Martijn en Quirine hebben ooit afgesproken dat ze, als stel, niet te veel voor elkaars voeten willen lopen op de werkvloer. Bij BonAparte komt hier een beetje verandering in. Quirine zal – naast haar werk bij De Landmarke – ook regelmatig te vinden zijn bij BonAparte. Martijn zegt: “Zij is meer hands-on, terwijl ik vooral de marketing en administratie doe. Ik vind het trouwens ook erg leuk om het onze gasten naar de zin te maken.”

Veel te doen

BonAparte is – mede door de ligging – erg in trek bij fietsers en wandelaars. De gasten zijn meest senioren en die doelgroep wordt gekoesterd. “Er is in en om Lochem zoveel te doen”, zegt Martijn. “We kunnen gasten de weg wijzen naar allerlei activiteiten. En de aantrekkelijke steden Zutphen en Deventer liggen dichtbij.

De vertrekkende eigenaren Harm Oosting en Toni Hoevers gaan eerst genieten van een vakantie en zoeken dan een nieuwe uitdaging. In een op de website van het hotel geplaatste verklaring schrijven ze dat ze op het ‘absolute hoogtepunt’ willen stoppen. Ze begonnen acht jaar geleden met een behoorlijk vervallen hotel en maakten er een succes van. Ze sleepten de nodige prijzen in de wacht en wie langs BonAparte aan de Lochemseweg rijdt, ziet al jaren dat de parkeerplaats bijna altijd vol staat.

Boetiekhotel BonAparte
Lochemseweg 37
7244 RR Barchem
Tel. 0573- 298 900
Web: hotelbonaparte.nl

Mail: info@hotelbonaparte.nl