3 juni: Open dag van kruidentuin De Bleike Lochem

0
De poster van de open dag van De Bleike

LOCHEM -Kruidentuin De Bleike aan de Westerwal in Lochem houdt op zaterdag 3 juni een open dag. Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen welkom om de tuin te komen bekijken. Daar worden dan tal van activiteiten gehouden rond het thema ‘Een Fruitige Tuin’.

Aan dit thema is een kleine wedstrijd verbonden: wie maakt iets moois voor de fruitige tuin? Geschilderd, getekend, genaaid, getimmerd of gesmeed, in papier-maché, alles is mogelijk. De kunstwerken worden in en rond de tuin tentoongesteld, zodat de bezoekers het mooiste werk kunnen kiezen. Jong of oud kan een kunstwerk inleveren op de kruidentuin op woensdag 31 mei tussen 13.30 en 15.30 uur, op zaterdag 3 juni tussen 10.00 en 11.00 uur of in overleg.

Informatie

De vrijwilligers van de kruidentuin vertellen de bezoekers graag over alles wat er groeit in de tuin. Er zijn stekjes voor de eigen tuin verkrijgbaar en de koffie en thee staan klaar.
Ook het IVN is aanwezig, evenals het Historisch Genootschap. Er wordt een demonstratie gegeven van het schilderen van bijzondere voorwerpen en voor de liefhebber is er biologisch gemaakte jam verkrijgbaar.