Nieuwe brandweerauto Almen past niet in kazerne

0
De brandweerkazerne van Almen (Bron: Google Streetview)

ALMEN – Regionale (de Stentor) en zelfs landelijke media (RTL Nieuws) brengen het nieuws wat lacherig. Almen heeft een nieuwe brandweerwagen besteld en die past niet in de bestaande kazerne.

Nieuw nieuws is dit allerminst want het probleem is al zeker een jaar bekend. Acuut is het probleem ook al niet, want de nieuwe tankautospuit wordt pas in de loop van 2017 verwacht.

Afmeting
De verwachte nieuwe aanwinst is iets hoger dan het oude voertuig van de Almense spuitgasten en ook een meter langer. Door de hoogte kan de oude kanteldeur van de kazerne niet meer bewogen worden als de nieuwe auto binnen staat. De extra meter lengte geeft problemen met de schuinlopende achtergevel van het gebouw.

Rekenen
Een nieuwe roldeur zou ook al niet passen. Een ingrijpende verbouwing zou een oplossing zijn. Alternatief is een nieuwe locatie. Externe rekenmeesters zijn nu voor de gemeente Lochem aan de slag gegaan om uit te vinden wat de voordeligste oplossing is.

Mocht de definitieve oplossing niet tijdig beschikbaar zijn, dan zijn een aantal uitwijkmogelijkheden voor de nieuwe auto.