Nieuw terrassenbeleid voor Lochem; details ontbreken nog

0
Kleine Markt (archieffoto 2018, LochemsNieuws)

LOCHEM/GORSSEL – Het college van B&W van de gemeente Lochem heeft afgelopen week het nieuwe terrassenbeleid voor de hele gemeente vastgesteld. Maar voor de details verwijst de gemeente naar een beleidsstuk dat nog niet is prijsgegeven. Wel is duidelijk dat horecaondernemers hun terras vanaf nu het hele jaar door mogen openstellen.

Ook moeten het meubilair en de inrichting van het terras aan nieuwe regels voldoen. Zo probeert de gemeente een betere uitstraling te realiseren. Daarbij is een overgangsperiode van 3 jaar ingesteld zodat ondernemers die niet aan de nieuwe eisen kunnen voldoen niet in één klap alle meubilair hoeven te vervangen.

Gedoe

De tot nu toe geldende regels zijn 10 jaar oud. Tijd voor vernieuwing, aldus de gemeente. Maar in werkelijkheid was ‘gedoe’ over de verdeling van de ruimte de Kleine Markt in Lochem de aanjager van de aanpassingen. Vorig jaar kwamen er 3 nieuwe aanvragen binnen, waarvan 2 van niet-horecabedrijven.

Eind vorig jaar kwam de gemeente met een voorzet voor een nieuwe indeling van de Kleine Markt. Ondernemers konden daar commentaar op leveren. De opmerkingen zijn in de nieuwe regels verwerkt, zo melden B&W.

Indeling Kleine Markt

Hoe de indeling van de Kleine Markt er vanaf de komende zomer precies uit gaat zien is nog onduidelijk omdat het beleidsstuk nog niet is prijsgegeven. Wel laat de gemeente weten dat de ruimte die een ondernemers krijgt toegewezen wordt vastgelegd in de individuele terrasvergunningen. Of die nu ook zijn afgegeven voor de nieuwe aanvragers voor de stukje van de Kleine Markt is onduidelijk.

Vervolg

Dit artikel krijgt een vervolg als de onderliggende stukken beschikbaar komen en na vragen aan de gemeente in de nieuwe werkweek. Wie zelf in de gaten wil houden of het beloofde stuk al online staat, kan terecht op DEZE pagina van de gemeentelijke website.