Neuroreflexologie: ‘soms geeft één behandeling al veel verlichting’

0
advertentie

(gesponsorde inhoud)
LOCHEM – Anneke Stuij woont en werkt nu drie jaar in Lochem met haar praktijk voor ontspannings-therapie voor volwassenen en kinderen (0-18).

Ooit begonnen als fysiotherapeut verplaatste haar interesse zich, en na vele nascholings-cursussen werkt ze nu als ontspanningstherapeut. Na 25 jaar in Aalten en 12 jaar in Delft, nu dus al weer een tijdje in Lochem.

Anneke: “Ik ben 30 jaar geleden al begonnen met voetreflexmassage. Sinds kort ben ik ook opgeleid in een specialisme daarvan: neuroreflexologie voor volwassenen en kinderen. Neuroreflexologie is een klachtgerichte en precieze methode die is ontwikkeld in Duitsland. Het richt zich op de reflexpunten van de zenuwen die het zenuwstelsel beïnvloeden.”

Invloed

“Dat betreft het somatische zenuwstelsel, dat te maken heeft met de functies waar je invloed op uit kunt oefenen, zoals je spieren, je bewegingen en je waarneming. Maar ook het vegetatieve zenuwstelsel dat voor alle automatische lichaamsfuncties zorgt, zoals je hartslag, ademhaling, spijsvertering en stofwisseling.”

“In de behandeling richt ik me intensief op de reflexplekken van de plek waar je klacht is ontstaan of waar je die voelt. Die reflexen zitten op je voeten en je handen.”

Allerlei klachten

“In mijn praktijk komen mensen met allerlei klachten: nek- en schouderklachten, pijn-
of spanningsklachten, vermoeidheid, zenuwpijn, hoofdpijn, migraine, spier-klachten en voor begeleiding bij veel andere chronische klachten, zoals burn-out, ziekte of onverwerkte trauma’s.”

“Eén behandeling kan soms al veel verlichting bieden en mensen beschouwen mij ook vaak als een vertrouwenspersoon. Dat vind ik het mooie aan mijn werk.”

Anneke Stuij verder: “Vaak ervaren mensen na één behandeling al een verbetering. Maar hoe langer de klacht of pijn al aanwezig is, hoe meer tijd het zal vragen om deze te laten verdwijnen.”

Wat is neuroreflexologie?
Bij chronische klachten is er vaak sprake van een keten van reacties in het lichaam. In de behandeling worden de reflexpunten van de oorzaak van de verstoring aandachtig gemasseerd om de ontstane blokkades te doorbreken en zo het eigen herstel te stimuleren.

Het is geen vervanging van reguliere medische zorg, maar het is goed toe te passen bij veel aandoeningen.

Informatie en contact

De praktijk is gevestigd op Torenmolenlaan 84 in Lochem en aangesloten bij de FAGT, de beroepsvereniging voor additief geneeskundig therapeuten. De behandelingen worden gedeeltelijk vergoed in het aanvullend pakket van de meeste zorgverzekeraars.

Voor meer informatie of een afspraak is Anneke Stuij te bereiken per e-mail via praktijkannekestuij@gmail.com, via haar website www.praktijkannekestuij.nl of telefonisch op 06-40153078