Nestelende kauwen vertragen sloop Streek Beton

0
Dit is wat er nog over is van de voormalige fabriek van Streek Beton (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Het zal velen al zijn opgevallen: het voormalige terrein van Streek Beton aan de Goorseweg is bijna helemaal leeg en glad. Op een vreemd gevormd stuk van het oude fabriekspand na. Navraag leert dat nesten van kauwen ervoor zorgden dat het sloopwerk niet helemaal afgemaakt kon worden.

Een woordvoerster van de Provincie Gelderland zegt dat de nesten met rust zijn gelaten in de broed- en opgroei-periode. Aan die periode is vorige maand weliswaar al een einde gekomen maar wanneer het resterende deel van het gebouw ten prooi valt aan de slopershamer is nog niet bekend.

Planning
Het restant van het werk wordt opnieuw ingepland door de provincie. Grote haast is er niet, want de ondergrond is bedoeld voor de toekomstige rondweg. En wanneer die er komt is nog altijd niet helemaal duidelijk. Eerder dit jaar werd de periode 2022-2024 genoemd. Binnen dat tijdsbestek zou de weg klaar moeten zijn.

In de planning van nieuwe wegen zit volgens de woordvoerster van de provincie altijd een ruime marge. Tegenslagen zoals in dit geval broedende kauwen, maar ook onteigeningsprocedures kunnen zo worden opgevangen.

(foto: LochemsNieuws)
(foto: LochemsNieuws)