Natuurmonumenten: ‘Ga niet de natuur in!’

0
Facebook-bericht van Natuurmonumenten

LOCHEM – Natuurmonumenten heeft zondag een oproep gedaan via sociale media om niet de natuur in te gaan. Volgens de organisatie worden de natuurgebieden overspoeld door bezoekers en is dit niet langer verantwoord. Geldersch Landschap heet wandelaars voorsalsnog van harte welkom.

Natuurmonumenten maakte begin deze week al bekend dat alle bezoekerscentra zijn gesloten en dat excursies niet doorgaan. In een bericht op de website wordt ook nu nog expliciet gemeld dat de natuurgebieden wel toegankelijk blijven.

NL-Alert

Bijna gelijktijdig met de oproep van Natuurmonumenten deed de Rijksoverheid via NL-Alert een oproep om de geadviseerde anderhalve meter afstand tot anderen in acht te houden. Zieken en mensen die verkouden zijn worden opgeroepen om binnen te blijven. Voor anderen is er dus nog geen expliciet advies om binnen te blijven.

Geldersch Landschap

Gelddersch Landschap en Kastelen (GLK), dat veel natuur in de gemeente in bezit heeft, heeft alle kastelen gesloten en activiteiten afgelast maar heet wandelaars nog altijd welkom in de bossen. Op de website van GLK staat letterlijk: Wees welkom om een frisse neus te halen en te genieten van het ontluikende voorjaar!’

Wel wordt iedereen verzocht om de richtlijnen van het RIVM in acht te houden.