N348 (Den Elterweg) Zutphen maandenlang op de schop

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

(dit bericht is afkomstig van onze mediapartner LokaalGelderland.nl)
ZUTPHEN – Wie wel eens gebruik maakt van de N348 (Den Elterweg) in Zutphen moet er rekening mee houden dat het daar tussen 27 augustues en 9 november regelmatig tot verkeershinder en zelfs afsluitingen komt. De weg krijgt nieuw asfalt en extra rijstroken bij een aantal kruisingen.

Het gaat om het traject tussen het Gelre Ziekenhuis en de rotonde bij de Pollaan. Het ziekenhuis blijft vanuit Lochem altijd bereikbaar via de N314 (rondweg Warnsveld).

Doorstroming

Op het kruispunt Den Elterweg – Kleine Omlegging worden aan de zuidzijde de twee rijstroken die daar samen komen, verlengd en verlegd. De verkeerslichten worden opnieuw afgesteld zodat het verkeer vooral tijdens de spits beter kan doorrijden.

Aan de kant van Warnsveld wordt het fietspad verbreed en verlegd zodat er meer ruimte tussen de rijbaan en het fietspad komt.

Omrijden

Tijdens de werkzaamheden is het noodzakelijk de N348 een aantal keren voor meerdere weken af te sluiten. Doorgaand verkeer wordt tijdens deze afsluitingen omgeleid via N314 rondweg Warnsveld – N346 Kleine Omlegging en omgekeerd. De afsluitingen staan vanaf 13 augustus langs de weg aangegeven.

Meer informatie over de werkzaamheden staat HIER