LochemsNieuws nu ook op Mastodon en (terug op) Instagram

0
Afbeelding ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM – De berichten van LochemsNieuws verschijnen vanaf nu ook op het social-mediaplatform Mastodon. En bijna alle berichten worden voortaan ook weer zichtbaar op Instagram.

Enige tijd geleden moesten we melden dat we Twitter hebben verlaten omdat eigenaar Elon Musk in zijn oneindige wijsheid besloot om geautomatiseerde plaatsing niet langer (gratis) mogelijk is. Na de overname van Twitter door Musk verlieten veel mensen het platform. Velen van hen vertrokken naar Mastodon. Dat is een vooralsnog veel kleiner platform, maar met potentieel.

Mastodon

Vanaf deze week verschijnen de berichten van LochemsNieuws op Mastodon. Net als op Twitter gaat het om de kopregel en een link naar het originele bericht op onze website. Ook de foto bij een bericht wordt zichtbaar in de tijdlijn van de gebruiker.

Wie LochemsNieuws wil volgen kan op Mastodon.nl zoeken op naam (schrijfwijze: LochemsNieuws) of ons rechtstreeks toevoegen via @LochemsNieuws@mastodon.nl.

Instagram

Op Instagram is LochemsNieuws al langer vertegenwoordigd, maar omdat alle berichten daar tot voor kort handmatig moesten worden geplaatst, zijn we daar mee gestopt wegens chronisch tijdgebrek. Nu is het mogelijk om plaatsing van berichten te automatiseren en daar maken we graag gebruik van. Op Instagram heeft LochemsNieuws al bijna 1200 volgers.

De doorplaatsing van berichten op Facebook blijft voorlopig ongewijzigd.