Museum PlusBus rijdt naar Joods Historisch Museum

0
De Museum PlusBus (foto: PR)

LOCHEM/GORSSEL – De Museum PlusBus rijdt op maandag 19 november vanuit Lochem en Gorssel naar het Joods Historisch Museum in Amsterdam. De bus rijdt voor groepen senioren van 70+ die niet meer in staat zijn zelfstandig een museum te bezoeken door hun leeftijd en/of lichamelijke conditie.

Het Joods Historisch Museum is een modern museum over het jodendom, gevestigd bij
het Waterlooplein in het hart van de oude jodenbuurt van Amsterdam. In vaste en tijdelijke tentoonstellingen en evenementen wordt hier de geschiedenis en de cultuur van de joden in Nederland gepresenteerd. Meer informatie over het museum is te vinden op www.jhm.nl.

Opstapplaatsen:
Er zijn op 19 november 2 opstapplaatsen in de gemeente:
– In Lochem bij de Prins Bernardweg 40. De opstaptijd is hier tussen 7.15 en 7.30 uur.
– In Gorssel bij het Trefpunt, Molenweg 53-55. Opstaptijd tussen 8.00 en 8.15 uur.

De Museum PlusBus is gratis. Dankzij de financiering van de Bank Giro Loterij zijn er, behalve de lunch, geen kosten aan deze dagtocht verbonden. De kosten voor een eventuele lunch zijn € 12,00. Er is plaats voor een aantal rolstoelgebruikers (eventueel met begeleiding) en ook kan er een aantal rollators mee.

Meer informatie en aanmelden:
U kunt zich aanmelden bij voor de MuseumPlusBus. Dit kan tot uiterlijk 29 oktober as bij de SWL Vrijwillige Dienstverlening, van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur, via 0573-254444. Er is plek voor minimaal 30 personen en maximaal 42 personen.