Mogelijk gesprek over natuurbegraven op Kalenberg Barchem

0
Een gedeelte van het terrein op de Kalenberg (eigen foto)

BARCHEM – In Barchem is veel te doen over de plannen voor een bosbegraafplaats op een deel van de Kalenberg. De initiatiefnemers en de tegenstanders bestookten elkaar tot nu toe vooral via de media, waaronder deze krant. Nu komt er mogelijk een gesprek tussen beide partijen, op initiatief van Vereniging Contact Barchem. In afwachting hiervan is een radiostilte overeengekomen.

In een artikel in de Berkelbode van vorige week werd voor deze week een nieuw bericht aangekondigd over een notitie met alternatieven die de vereniging in oprichting Red de Kalenberg! heeft opgesteld. Ook deze notitie valt onder de genoemde radiostilte en een bericht hierover blijft dus voorlopig uit.

Stichting
Intussen laat Dorien van der Horst van de vereniging in oprichting weten dat inmiddels is gekozen voor de stichtingsvorm. Doel is de ongeveer 350 bezwaarmakers tegen de komst van de begraafplaats te vertegenwoordigen. Er zijn inmiddels ook gesprekken gevoerd met fracties in de Lochemse gemeenteraad.

Naast het naar voren brengen van de standpunten is de politiek gevraagd om de aanvraag voor een bestemmingsplanwijziging van de Stichting Beheer Landgoed Kalenberg nog eens zeer kritisch te bezien. Volgens de tegenstanders is meer onderzoek en dus tijd nodig om alle consequenties in beeld te brengen.