Meiden verkopen tosti’s: 127,55 voor Make-A-Wish

0
Florieke Spa en Paula van der Velden (eigen foto)

LOCHEM – Florieke Spa en Paula van der Velden kwamen tijdens de Kunstroute in actie vao Make-A-Wish. In het Stadshuus verkochten ze tosti’s aan de bezoekers. De helft van de opbrengt gaat naar de stichting die wensen van ernstig zieke kinderen in vervulling laat gaan. De verkoop en een aantal giften leidde tot een totaalbedrag van 127,55 euro.

Voorbereiding
De twee meiden hebben het project maandenlang voorbereid. Zo staken ze hun licht op bij onder meer Tante Pos, GeP, Mirjam’s Keukenbrigade, de Kassei en het Volkshuis in Zutphen.

Idee
Dat leidde tot het idee om een deel van de leegstand in de Lochemse binnenstad te bestrijden en een Tostibar en (gezonde) lunchroom te beginnen. Daar zouden mensen met een arbeidsbeperkiung aan het werk kunnen.

Professioneel
Ze beseften dat ze bij zo’n ‘professionele’ aanpak een begeleider nodig zouden hebben en iemand met horecapapieren. Dat ging wat ver maar misschien hebben ze met hun idee ondernemende volwassenen op een idee gebracht en wordt dit idee in de toekomst alsnog gerealiseerd.

Tosti’s
Toen ze eraan begonnen waren Florieke en Paula 11 jaar. Ze benaderden burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve en het Stadshuus. Dat leidde ertoe dat de gelegenheid kregen om tosti’s te verkopen tijdens de Kunstroute.

Sponsors
Bij de Kassei mochten ze vooraf schortjes maken en bakker Dick ten Broeke en supermarkt Jumbo zorgden ervoor dat de inkoopkosten laag en de winst hoog bleven.

Florieke Spa en Paula van der Velden in het Stadshuus (eigen foto)