Meerderheid Lochemers wil ook graag papiercontainer

0
Foto ter illustratie

LOCHEM/GORSSEL – Een forse meerderheid van de inwoners van de gemeente Lochem wil graag een container voor oud-papier. Dit blijkt uit een niet-representatieve steekproef van LochemsNieuws onder een kleine 100 inwoners. Ruim tweederde van de ondervraagden wil graag zo’n container. Er zijn wel verschillen tussen de kernen in de gemeente te bespeuren.

Kwart zegt nee
LochemsNieuws zette de poll afgelopen woensdag (21 juni) online naar aanleiding van het bericht dat bijna alle huishoudens in Gorssel een container krijgen voor oud-papier, omdat verenigingen en scholen afhaken voor de inzameling van papier. Op de vraag of ze een container willen zegt bijna een kwart nee. Daarvan geeft een grote meerderheid aan simpelweg geen ruimte te hebben voor (nog) een container. Zij brengen hun papier ook nu al vaak naar een milieustraat van de gemeente of naar een verzamelcontainer van een vereniging.

Kernen
Er komen opvallend veel nee-stemmers uit Almen en Harfsen. De ja-stemmers zijn vooral te vinden in de kern Lochem, Laren en Epse. De weinige mensen die zeggen hun papier gewoon in de grijze container te kieperen komen overigens meest ook uit Harfsen, Almen en het buitengebied. Slechts een enkeling doet helemaal niet aan het scheiden van afval en koos voor de optie: ‘opzouten, ik scheid nooit iets’. Eén persoon koos die optie maar gaf tegelijk aan het papier aan de weg te zetten als een vereniging het komt ophalen.

Verenigingen
Veel mensen gunnen verenigingen een financieel extraatje. Ze vinden dat het mogelijk moet blijven dat vrijwilligers betrokken blijven bij de inzameling. Ook als dit via containers gaat gebeuren.

Meer scheiden
Nogal wat mensen lieten via de poll weten dat een container schoon en makkelijk vinden en dat ze denken (nog) meer papier te gaan scheiden als de container er komt.