Meedenken over uitstraling nieuwe Berkelbrug

0
De brug is zowel van boven als van onderen versterkt. (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Er wordt gewerkt aan het ontwerp van de nieuwe brug over de Berkel in de Graaf Ottoweg. Technisch moet deze aan de geldende eisen voldoen. Hieraan wordt momenteel gewerkt door aannemer Van Heteren. Over de uitstraling van de brug kunnen inwoners meedenken en -praten, tijdens twee bijeenkomsten. De verwachting is dat de sloop van de brug begin volgend jaar begint. De nieuwe brug zou dan in mei geopend kunnen worden.

Sinds de constatering dat de brug in slechte staat verkeert en deze is afgesloten voor vrachtverkeer heeft de gemeente er de naam Reudinkbrug opgeplakt. De historische naam is Hoevenbrug. De verhalen die hierbij horen kunnen tijdens een eerste bijeenkomst op 31 oktober worden besproken. De verhalen van inwoners kunnen mogelijk een rol spelen bij de uiteindelijke uitstaling van de nieuwe brug.

Uitstraling

De landschapsarchitecte gaan ermee aan de slag. Met name de landhoofden en leuningen zorgen voor de uitstaling. Tijdens een tweede bijeenkomst, waarvan de datum nog niet vaststaat, wordt het concept-ontwerp besproken.

Belangstellenden die willen meedenken over de nieuwe brug kunnen zich aanmelden via www.lochem.nl/reudinkbrug. Hier staat ook meer informatie. De eerste bijeenkomst is op 31 oktober van 19.00 tot 20.30 uur in het gemeentehuis aan de Hanzeweg 8.

De naam Hoevenbrug wordt in ere hersteld als de nieuwe burg er ligt.