Maud Rietman in actie tegen hersenstamkanker [video]

0
Maud Rietman bij de ingezamelde flessen en de box die inmiddels bij PLUS Beuzel in Laren staat (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM/LAREN – Maud Rietman (10) uit Lochem zag onlangs een video van familie en vrienden van Tobias Sybesma uit Zwolle, die vorig jaar op 12-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van hersenstamkanker. Tobias had de wens dat er na hem nooit meer iemand aan de ziekte zou overlijden. Voor onderzoek wilde hij veel geld inzamelen. Maud besloot in Lochem een actie op touw te zetten en een steentje bij te dragen.

Tobias had zelf bedacht dat een flessenactie mogelijk veel geld in het laatje zou kunnen brengen voor onderzoeksprojecten, maar hem was niet meer voldoende tijd gegund om dit van de grond te krijgen. Zijn vader en zijn vrienden en vriendinnen pakten die uitdaging nu op en lanceerden hun plan via de onderstaande video. Inmiddels is ook de Tobias Sybesma Foundation opgericht.

Presentatie

Maud hield in haar klas op de Propschool een presentatie over hersenstamkanker en liet daarbij ook de video zien. Inmiddels heeft ze al heel veel flessen ingezameld. Ze ging langs de deur in haar eigen buurt en ook haar klasgenoten droegen het nodige bij. “Twee jongens van school kwamen 54 flessen brengen”, zo vertelt ze. Een paar honderd petflessen en ruim 100 bierflesjes zijn zo al verzameld. Verder kwamen er donaties van onder meer collega’s van haar ouders.

PLUS Laren

Bij PLUS Beuzel in Laren staat vanaf nu een door Maud zelfgemaakte box waar statiegeldbonnen in kunnen worden gedeponeerd. In Lochem hebben de supermarkten lopende afspraken met andere goede doelen. Wie iets wil doen om deze actie vooruit te helpen kan het beste even telefonisch overleggen via 06 – 13 28 06 99.

Donatie via website

Wie gewoon een financiële bijdrage wil leveren kan een donatie doen via de website van de Tobias Sybesma Foundation. Het zou leuk zijn als bij betaling wordt vermeld ‘Maud Lochem’, zodat duidelijk is wat Maud Rietman teweeg heeft gebracht. De actie loopt tot eind deze maand. Daarna worden de flessen ingeleverd en maakt Maud het geld over.