Home Nieuws 112-nieuws Brand verwoest schuur aan Zutphenseweg bij Eefde

Brand verwoest schuur aan Zutphenseweg bij Eefde [video]

0

(dit bericht is afkomstig van onze mediapartner LokaalGelderland.nl)
EEFDE – In een garage bij een villa aan de Zutphenseweg (N348) bij Eefde woedde vrijdagavond een felle brand. De brandweer had het vuur, door de inzet van meerdere eenheden, na een half uur het vuur onder controle. De garage ging desondanks verloren. Een naastliggende schuur vatte eveneens vlam.

(de bovenstaande videobeelden zijn de LokaalGelderland.nl)

De bewoner van de naastgelegen woning was niet thuis, waardoor de brandweer moeilijk bij de garage kon komen. Het toegangshek was afgesloten, maar de brandweer kon het hek voor voetgangers open knippen en kwam zo toch op het terrein.

Middelbrand

Het ging om een garage van circa tien bij tien meter. Omstreeks 20.45 uur werd de brand gemeld. Nog geen vijf minuten werd er al opgeschaald naar een middelbrand. Het pand stond al snel volledig in brand. De brandweer wist niet wat er in de garage stond. Uit de naastgelegen schuur werd nog wel een scooter gered.

Terwijl de schuur werd geblust werden omliggende gebouwen en nabijgelegen dennenbomen nat gehouden. Hoe het vuur kon ontstaan is nog onbekend. De schuur is gesloopt.

De brandweer in actie tijdens de brand in Eefde (foto: LokaalGelderland.nl)