Man die stel in Ampsen mishandelt snel aangehouden

0
Foto ter illustratie

LOCHEM – Een 23-jarige man uit Enschede, die wordt verdacht van mishandeling en diefstal, kon donderdagmiddag vrij snel worden aangehouden in de omgeving van Ampsen.

De verdachte mishandelde een echtpaar bij hun woning aan de Laan van Ampsen. Dit gebeurde rond 16 uur. De bewoner (69) kwam in zijn tuin oog-in-oog te staan met de hem onbekende man, die volgens sommige media Engels sprak. De Enschedeër begon de bewoner bij de confrontatie meteen te slaan. Zelfs toen deze op de grond lag volgden nog klappen en trappen.

Toen de echtgenote van de bewoner op het rumoer af kwam kreeg ook zij klappen. De twee vluchtten hierop hun woning in en hun belager sloeg op de vlucht.

Burgernet

De ingeschakelde politie startte een zoekactie in de omgeving. Ook werd de hulp van het publiek ingeroepen via Burgernet. De tips die daarop binnenkwamen leidden al snel tot de aanhouding van de man aan de Exelseweg. Met name de tip die de bestuurder van een zwarte Volkswagen Golf gaf aan een motoragent was doorslaggevend. De politie wil de bestuurder van de VW nog graag spreken.

Speurhond
Tijdens de zoektocht zette de politie een speurhond in, waarmee een bosperceel werd doorzocht. Ook een helikopter van de politie werd opgetrommeld maar die inzet kon worden afgebroken.

Verwondingen
Het getroffen echtpaar bleek zodanig gewond dat ze per ambulance naar het ziekenhuis werden gebracht. Na behandeling mochten ze weer naar huis. Ze zijn in contact gebracht met Slachtofferhulp.

Camera
De dader is overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. Daar bleek dat hij vrijwel zeker al in de woning in Ampsen was geweest toen de bewoners (nog) niet thuis waren. In zijn tas werd onder meer een camera van de slachtoffers gevonden.