Berichten LochemsNieuws niet langer op Twitter

0
(bron: freepik.com)

LOCHEM – Berichten van LochemsNieuws verschijnen vanaf 1 mei niet langer op Twitter. Aanleiding is een koerswijziging van de eigenaar van Twitter, waardoor het onmogelijk wordt om berichten automatisch door te plaatsen. Handmatige plaatsing kost te veel tijd, terwijl uit statistieken blijkt dat de toeleiding van Twitter naar de website van LochemsNieuws minimaal is.

Doorplaatsing van berichten die de redactie op de website plaatst ging tot nu toe automatisch. De dienst die dit verzorgde stopt hiermee omdat Twitter veel (meer) geld vraagt voor deze automatisering, terwijl de betrokken dienst dit gratis aanbood. Vermoedelijk stopt de doorplaatsing al op 1 mei, hoewel dat niet helemaal zeker is.

Handmatig

Voor LochemsNieuws is het einde van de mogelijkheid om berichten automatisch door te plaatsen aanleiding om te stoppen. We laten wel het account bij Twitter in stand, zodat we bij groot nieuws nog wel handmatig een link naar een artikel kunnen delen.

Vooralsnog verschijnen berichten nog wel op de Facebook-pagina van LochemsNieuws. De genoemde dienstverlener belooft verder dat op korte termijn ook geautomatiseerde plaatsing van berichten op Instagram mogelijk wordt. Als het zo ver is gaan we hier gebruik van maken.