LochemsNieuws is ‘thuisgekomen’ door samenwerking met Sitework

0
Derek van Altena (l) van Sitework en Henri Bruntink van LochemsNieuws (foto: Peter Leijenhorst/Sitework

LOCHEM – LochemsNieuws is ‘thuisgekomen’. De website maakt sinds kort gebruik van de hostingservice van het Lochemse bedrijf Sitework. Eigenaar Henri Bruntink van LochemsNieuws: “De site maakte de afgelopen jaren de nodige omzwervingen in binnen- en buitenland. De prijs-prestatieverhouding is daarbij van belang, al valt dat qua ondersteuning niet altijd mee.

Na een drietal Nederlandse bedrijven, die failliet gingen of er in technische zin een potje van maakten, werd de laatste jaren samengewerkt met Siteground. Dat is een weliswaar een bedrijf met de basis in het buitenland, maar een van de servers staat in Delfzijl. Het is een grote internationale speler. “Dat ging eigenlijk heel goed maar het communiceren in het Engels was, ook door het gebruikte jargon, vaak lastig. Ook al omdat veel medewerkers van de helpdesk het Engels ook niet als moedertaal hadden”, aldus Bruntink.

Overstap

Hij vervolgt: “Ik kwam in contact met Sitework omdat eigenaar Derek van Altena mij benaderde voor een schrijfopdracht. Tijdens het gesprek dat hiervoor nodig was vertelde Derek onder meer dat Sitework zich ook wil richten op de hosting van websites die niet per sé door hen gebouwd hoeven zijn. Zo kwamen aan de praat over de mogelijkheden, met de overstap tot gevolg. De communicatielijnen zijn nu lekker kort en het praat een stuk makkelijker in het Nederlands.”

“Bij de verhuizing van de website ontstonden een paar probleempjes. Toe bleek meteen al dat de inzet van Sitework om die te verhelpen groot was. Inmiddels loopt alles uitstekend. Dat geeft rust. En, samenwerken met een lokaal bedrijf geeft een goed gevoel”, zegt Bruntink. Derek van Altena voegt hieraan toe: “Mooi om een lokale partij als Lochemsnieuws op deze manier te ondersteunen en te voorzien van goede hostingoplossing.”

Groei

LochemsNieuws is nu zo’n zes-en-half jaar oud. Door de berichten en vooral ook de foto’s groeit de omvang van de website gestaag. En af en toe gaan berichten ‘viraal’ en dat kost veel bandbreedte. De kosten voor opslag en beveiliging namen hierdoor toe. En omdat de site niet heel veel (directe) opbrengst genereert moet op de kleintjes worden gelet.

Om LochemsNieuws overeind te houden is geld nodig. Via advertenties en donaties van lezers lukt het vrij aardig om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarvan kan in ieder geval de techniek worden bekostigd.

Doneren

Wie een duit in het zakje wil doen is welkom om te doneren of om contact op te nemen over advertentietarieven. Die zijn relatief laag. Dat is een uitkomst voor adverteerders die belang hebben voor het bereiken van lokale doelgroepen en daar niet de hoofdprijs voor willen betalen.

Kijk ook op: sitework.nl

Meer over LochemsNieuws:
Adverteren: nieuwsfactor.nl
Doneren: lochemsnieuws.nl/doneer/