LochemsNieuws introduceert doneerknop

0

LOCHEM – LochemsNieuws biedt al ruim 3 jaar gratis nieuws uit de gemeente Lochem. De bedoeling is om dit gratis te blijven doen, maar om de onkosten te bestrijden wordt elk artikel op deze website vanaf nu voorzien van een donatieknop. Wie hierop klikt kan veilig en snel via iDeal een vrije gift overmaken. Dat kan al vanaf 1 euro.

Nu doneren? Klik HIER

De groei van LochemsNieuws heeft de afgelopen tijd geleid tot veel extra kosten voor hosting (een plekje op internet) en vooral beveiliging. Zoals al eerder gemeld werd LochemsNieuws het slachtoffer van hackers. Daar was voor bezoekers van de site niet veel van te merken, maar er moest flink worden geïnvesteerd om de ‘rommel’ op te laten ruimen en om de beveiliging te verbeteren.

Gunfactor

Doneerknoppen zijn vooral bekend van websites van goede doelen. Maar ook in de journalistiek komt het steeds vaker voor. Freelance-journalisten laten er speciale projecten mee financieren en websites zoals deze kunnen met giften van lezers de onkosten bestrijden. Niets is verplicht. Het is een kwestie van gunnen.

Bijna anoniem

De doneerknop leidt naar een formulier waar persoonlijke gegevens en een vrij bericht ingevuld kunnen worden. Geen van de velden op het formulier is verplicht, zodat de donateur desgewenst redelijk anoniem kan blijven. Bedenk wel dat we de tenaamstelling van de bankrekening te zien krijgen. Met die informatie doen we uiteraard helemaal niets.

Voor elke donatie, ongeacht de grootte, betaalt LochemsNieuws 35 eurocent aan kosten. Dit is ook de reden dat de minimale donatie een euro bedraagt.

Verdienmodel

Het verdienmodel van LochemsNieuws bestaat uit een aantal onderdelen. Op de eerste plaats genereren advertenties inkomsten. Momenteel zijn dit nog vooral advertenties van landelijke en online-bedrijven. Het is de bedoeling dat daarnaast ook advertenties van lokale bedrijven worden geplaatst. We proberen lezers hiervan te laten meeprofiteren met kortingscodes en andere leuke acties.

Advertenties

De advertenties van landelijke bedrijven blijven, want met sommige online aanbieders werken we samen, in die zin dat elke verkoop die tot stand komt via een bezoeker die via LochemsNieuws is binnen gekomen, ons een percentage van de omzet oplevert (hint!).

Schrijfwerk in opdracht

Een ander onderdeel van het verdienmodel van LochemsNieuws en eigenaar Henri Bruntink is schrijfwerk in opdracht. Persberichten voor bedrijven en organisaties bijvoorbeeld. Ondernemers die meer willen weten kunnen een kijkje nemen op www.nieuwsfactor.nl (in ontwikkeling). NieuwsFactor is de eenmanszaak van Bruntink en de uitgever van LochemsNieuws.

En er zijn nog meer ideeën, maar daarover binnenkort meer…