Lochemse dierenvoedselbank Kwispel officieel geopend

0
Calle Janssen van LochemGroen! opende dierenvoedselbank Kwispel. Naast hem staat initiatiefneemster Monique Schutte (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Lochem heeft sinds dinsdag een dierenvoedselbank. Het is een initiatief van inwoonster Monique Schutte en bedoeld voor mensen die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen en daardoor de kosten van hun huisdier als last ervaren. Fractievoorzitter Calle Janssen van LochemGroen! knipte dinsdagochtend het lintje door en sprak de hoop uit dat het een succes wordt, maar dat tegelijk ook zo min mensen gebruik hoeven te maken van de nieuwe voorziening.

Monique Schutte heeft zelf financieel moeilijke tijden gekend en ondervond toen dat voeding en andere zaken voor een huisdier best duur zijn. Nu de inflatie hoog is en de prijzen dus flink stijgen kwam ze op het idee om een dierenvoedselbank te beginnen. In het schuurtje achter haar woning aan de Noorderbleek in Lochem.

Aandacht

Ze heeft nog geen idee hoeveel mensen behoefte hebben aan gratis spullen voor hun huisdieren. “Dat moeten we afwachten. Belangrijk is dat er nu zoveel mogelijk aandacht voor komt zodat mensen weten dat ze hier terecht kunnen”, zo zegt ze. Over media-aandacht heeft ze bij de start niet te klagen. Naast de schrijvende pers toonden Omroep Gelderland en de lokale omroep belangstelling.

Er is al een indrukwekkende basisvoorraad. Naast nat- en droogvoer voor honden, katten, konijnen, cavia’s en (binnen)vogels zijn er ook al veel andere spullen zoals voer- en drinkbakken, kussens, hondenriemen en speeltjes.

Donaties

De voorraad kon worden opgebouwd dankzij donaties. Zowel in de vorm van spullen als financiële bijdragen. Wie het kan missen kan voer en andere spullen voor huisdieren in een kist achter de woning aan de Noorderbleek 73 deponeren. Geld is uiteraard ook welkom. Monique zegt: “Ik moet het van particuliuere donaties hebben. Steun van bedrijven is lastiger omdat ik dit op persoonlijke titel doe. Ik wil eigenlijk geen stichting beginnen.”

Dierenvoedselbank Kwispel is elke dinsdag geopend van 10.00 tot 13.00 uur. Monique Schutte staat dan klaar om mensen te ontvangen en de spullen te verdelen.

Een deel van de voorraad van dierenvoedselbank Kwispel (foto: LochemsNieuws)