Lochems voetbaltalent (15) van Twente naar PSV

0
Andrew Mendonca

LOCHEM – Het 15-jarige Lochemse voetbaltalent Andrew Mendonca is ingelijfd door PSV. De afgelopen ruim 5 jaar genoot hij zijn voetbalopleiding bij FC Twente. In Eindhoven komt de Lochemer onder de hoede van zijn (voormalig) plaatsgenoot Art Langeler.

Het gerucht dat PSV belangstelling had voor ‘de parel uit de jeugdopleiding van FC Twente’ ging al geruime tijd. Pas toen Andrew Mendoca vorige week via Facebook liet weten dat hij zijn laatste wedstrijd voor Twente had gespeeld, wilden beide clubs de transfer bevestigen. Andrew wordt in juli 16 en formeel mag dan pas een handtekening worden gezet onder zijn nieuwe contract.

Oranje
De jonge voetballer behoorde tot de selectie van Oranje onder 15 en zag op die manier al wat van de (voetbal)wereld. De aankoop door PSV past bij het beleid van die club om de beste talenten van het land in te lijven. Art Langeler – Lochemer en oud-coach van PEC Zwolle) is hoofd jeugdopleiding bij de Eindhovenaren.

Angola
Andrew Mendonca woont met zijn gezin zo’n 13 jaar in Lochem. De familie uit Angola had destijds net een verblijfsstatus gekregen en had daarom recht op een woning. Naar verluidt verhuist het gezin met Andrew mee naar de regio Eindhoven.

De afgelopen jaren was regelmatig een personenbusje van FC Twente te zien in Lochem. Die kwam Andrew halen of brengen.