Lochems Kwartiertje

0

Lochems Kwartiertje is een rubriek met een knipoog. Geruchten, mooie of gekke uitspraken, toffe foto’s… (bijna) alles kan. De redactie kan tips, foto’s en goede ideeën goed gebruiken. Stuur ze naar info@lochemsnieuws.nl.
Deze rubriek verschijnt onregelmatig.

Sicco Dome
Sicco van Brederode is tot minimaal het einde van dit jaar ingehuurd (naar eigen zeggen ‘voor weinig’) om de binnenstad van Lochem op te stuwen in de vaart der volkeren. Hij houdt kantoor in het oude stadshuis. Dat kantoor is in de volksmond inmiddels omgedoopt tot ‘Sicco Dome’. Dat zijn woordspelingen waar we van houden!

Bubble Trouble
Love Bubble in Klein Dochteren. Aan de Kleindochterense Schooldijk maken de buren de kachel aan met de Love Bubble van voormalig VVD-raadslid Jalbert Kuijper. Dat ziet er op de website overigens prachtig uit. Echte liefdesnestjes langs Dochterense dreven. Wie wil daar nu niet de vertoeven? De gasten stoken echter vuurtjes met hout. Dat zorgt voor uitgerookte buren. De gemeente dreigt met een dwangsom maar geeft zelf al aan dat het wel los zal lopen als Kuijper een beetje meewerkt. Doet hij dat niet dan spat het hele idee als een bubble uit elkaaar.

Staf en Mijter Weekend (foto: LochemsNieuws)
Staf en Mijter Weekend (foto: LochemsNieuws)

Staf en Mijter
Het zit er weer op: het Staf & Mijter weekend. Op zaterdag, toen de goedheiligman voet aan wal zette op de Hanzeweg, was het heel erg druk in Lochem. De grote tent op de Kleine Markt puilde uit. Een mooi kinderfeestje was het. Zondag was het een stuk rustiger, maar dat had alles te maken met een straffe zuidwesterstorm. Sinterklaas kon staf en mijter nauwelijks in bedwang houden.

Tips voor deze rubriek? Mail naar info@lochemsnieuws.nl

Staf en Mijter Weekend (foto: LochemsNIeuws)
Staf en Mijter Weekend (foto: LochemsNIeuws)