Lochemers met reisperikelen in het nieuws

0
Luchthaven Schiphol (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De perikelen rond wachttijden op luchthaven Schiphol en de reizigers die hierdoor gedupeerd worden zijn vandaag (ma. 8/5) in het nieuws. Lochemer Martin van den Heuvel haalt de Telegraaf en samen met plaatsgenoot Martin Kelhout ook Hart van Nederland (SBS6).

Journaal
Ook het NOS-journaal besteedt aandacht aan de topdrukte op Schiphol en het topoverleg dat hierover vandaag wordt gehouden tussen de leiding van de luchthaven en staatssecretaris Sharon Dijksma. Dat overleg gaat specifiek over de drukte en de wachttijden en het schijnbare onvermogen om dat in goede banen te leiden.

Wachtschade
Martin van den Heuvel (52) uit Lochem komt in de de Telegraaf aan het woord omdat hij één van de Nederlanders is die het er niet bij laat zitten en desnoods de rechter inschakelt. Hij eist 700 euro wachtschade. Van den Heuvel miste door de enorme wachtrij voor de security uiteindelijk zijn vlucht. Omboeken naar de volgende vlucht was drie keer duurder. De Lochemer blies zijn trip af en besloot te schade te verhalen op Schiphol. In de krant laat Schiphol weten de claims niet te aanvaarden.

ReisRecht 
De Telegraaf heeft op de voorpagina een inleidend bericht waarin Marinus Hoorntje van ReisRecht.nl aan het woord komt over de vele klachten over Schiphol na de ‘rampzalig verlopen’ meivakantie.  De Lochemse jurist Frans de Bray maakt ook deel uit van ReisRecht.nl. Lees HIER een interview met hem dat LochemsNieuws onlangs plaatste.