Lochem wint derby tegen Witkampers met 1-3

0
Witkampers - Sportclub Lochem werd 1-3 (foto: Nelly Harkink)

LAREN/LOCHEM – Sportclub Lochem heeft ook de tweede derby van dit seizoen tegen Witkampers gewonnen. In het hol van de leeuw gingen de blauw-gelen er zondagmiddag (12/3) er met een 1-3 overwinning vandoor.

Lochem kende een droomstart. Mark van Donselaar schoot al binnen enkele ogenblikken de 0-1 in het Larense doel. De bezoekers bleven de hele wedstrijd dominant. Ze leken gretiger dan de thuisploeg.

Publiek
Na ongeveer een kwartier gaf Bastian Beuzel het Larense deel van het massaal toegestroomde publiek weer hoop. De gelijkmaker. Net voor rust schoot Jasper Jurg de Lochemers opnieuw naar een voorsprong (1-2).

De ‘nazit’ bij Witkampers-Sportclub Lochem. (foto: Nelly Harkink)

Sfeer
Dik 10 minuten na rust was het Jordy Straver die het Lochemse feestje compleet maakte door de 3-1 op zijn naam te laten schrijven. Zoals te doen gebruikelijk werd na het laatste fluitsignaal gewoon weer voor iedereen feest. De ons-kent-ons-sfeer én het gegeven dat zowel winnen als verliezen een uitstekend alibi voor een biertje is, zorgden ervoor dat het nog lang gezellig bleef op het Leussinkpark.

De pupillen van Witkampers en Sportclub Lochem speelden een voorwedstrijd (foto: Nelly Harkink)

Ranglijst
Sportclub Lochem had de vierde plaats vorige week al overgenomen van Witkampers en verstevigde die positie. Lochem heeft nu 28 punten. De top-3 in de klasse 3B is nog tamelijk ver weg. Het gat naar de nummer 3 (Columbia) bedraagt 9 punten. Lemelerveld en Overwetering staan 1 en 2 met elk 39 punten uit 17 wedstrijden. Er zijn nog 8 wedstrijden te gaan.

Witkampers zakt door het nieuwe verlies een plaats op de ranglijst en staat nu zesde met 24 punten. Warnsveldse Boys is de Larenaren op doelsaldo voorbijgestoken.

Lochem speelt volgende week zondag (19 maart) thuis tegen TKA uit Apeldoorn en Laren speelt in Goor tegen Twenthe VV.